Clement haalt uit naar Zhegrova: "Dat hij een voorbeeld neemt aan Nastic"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 46 reacties

Philippe Clement is niet blij met de manier waarop Edon Zhegrova zijn transfer afdwong

Clement haalt uit naar Zhegrova: "Dat hij een voorbeeld neemt aan Nastic"
Foto: © photonews

Edon Zhegrova tekent waarschijnlijk voor het Zwitserse FC Basel. De manier waarop het 19-jarige talent zijn transfer heeft afgedwongen, is echter in het verkeerde keelgat geschoten bij trainer Philippe Clement.

Zhegrova is een talentvolle speler, maar wil meer speelminuten. "Ik heb veel ervaring met jonge spelers en sommigen zijn heel ongeduldig. Jammer genoeg valt Edon in die categorie. Hij vindt dat hij veel meer had moeten spelen die voorbije zes maanden en dat gevoel wordt dan ook nog eens heel erg gevoed vanuit zijn entourage", noteerde HLN.

"Dus dan kom je in een situatie dat die jongen een andere stap wilt zetten in zijn carrière. De toekomst zal moeten uitwijzen of dat voor hem de juiste stap was."

Zulke spelers kunnen best vertrekken

Clement had hem graag gehouden, maar wat er de voorbije dagen gebeurde, heeft veel bruggen opgeblazen. "Ik heb begrip voor spelers die meer willen spelen, maar de manier waarop je dat kenbaar maakt is voor mij ook belangrijk. Kijk naar Bojan Nastic, ook een jongen die meer minuten wil maken maar dat wel correct doet."

"Zelfs op het laatste moment stuurde hij mij nog een bericht: ‘coach, ik zal niet op training zijn, want ik ga mijn medische testen doen bij Oostende.’ Dat is de manier waarop een profspeler het moet doen en daar heb ik eindeloos respect voor. Maar als je zoals Edon niet op training verschijnt, dan laat je de groep in de steek en kan je best vertrekken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties