Bolasie, een heel positieve eerste indruk: "Mijn dribbels? Ik doe dat op gevoel. Ik speel zoals in het park"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 13 reacties
Bolasie, een heel positieve eerste indruk: "Mijn dribbels? Ik doe dat op gevoel. Ik speel zoals in het park"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De sfeer in Anderlecht is weer ontspannen na de wintermercato. De fans mogen dan niet helemaal tevreden zijn, binnen de club is de stemming weer opperbest. Met Kara, Zulj en Bolasie erbij zijn ze weer heel strijdvaardig. Dat zag je ook op de persconferentie.

Met Yannick Bolasie erbij hebben ze trouwens een jongen die een voorbeeldige mentaliteit heeft. De eerste indruk van de Congolese winger was bijzonder positief, naast het veld dan toch. "Een supersympathieke jongen en niks van sterallures", klinkt het bij paars-wit.

Anderlecht kan me helpen bij mijn voetbaleducatie

Dat bleek ook toen hij het woord nam. Met de glimlach en met intelligentie beantwoordde hij de vragen. "Waarom ik naar Anderlecht kwam. Ik speelde op bijna alle niveaus in Engeland. Anderlecht is een club met een rijk verleden, dat enkele van de beste jeugdspelers ter wereld voortbracht. Ik ben 29 maar kan nog altijd leren. Anderlecht kan me helpen in mijn voetbaleducatie en ik kan hen helpen. Ook door de jeugd te begeleiden."

Het was zijn maatje Romelu Lukaku die hem over de streep duwde. "Wat Romelu tegen me zei? Ik belde hem dat Anderlecht interesse toonde. Hij keek me lang aan - het was over Facetime - en zei: GO! Ik wil Anderlecht ook terugbetalen voor het geloof dat ze in mij hadden."

Ik weet dat ik er zal moeten staan

Met zijn naam en reputatie zal hij in België bekeken worden als één van de grootste sterren. Extra druk? "Nee, niet echt. Als ik mijn job doe, is er geen probleem. Ik weet dat ik er zal moeten staan, net zoals iedereen bij Anderlecht."

Bolasie staat bekend om zijn arsenaal aan onvoorspelbare dribbels. Iets waar elke Anderlecht-fan naar uitkijkt. "Of ik dat meteen ga doen? We zullen zien. Ik moet dat aanvoelen. Ik heb nooit voor een academie gespeeld. Ik speel op gevoel. Ik speel zoals in het park."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties