Geraakt Anderlecht nog in play-off 1? De meningen zijn verdeeld bij Ceulemans, Staelens en Van Meir, behalve over één zaak

Geraakt Anderlecht nog in play-off 1? De meningen zijn verdeeld bij Ceulemans, Staelens en Van Meir, behalve over één zaak
Foto: © photonews
Word fan van Anderlecht! 4199

Nog zes matchen heeft Anderlecht om zich terug in de top zes te knokken. Eigenlijk een onwezenlijke situatie... Maar eentje die ze zelf gezocht hebben bij het samenstellen van de groep. Wij lieten drie analisten los op het onderwerp.

Voor alle drie wordt "het een moeilijke zaak"...

Lorenzo Staelens

Voor Lorenzo Staelens is het kwaliteitsverschil tussen Anderlecht en de huidige top veel te groot. "Ze gaan het moeilijk krijgen hé. Ik vrees ervoor. Er is ook niet veel kwaliteit bijgekomen", aldus de Lorre. "Die Zulj ja... Verschaeren staat er nu ook in. Dat is niet echt een transfer, maar wel één van de beteren. Maar je kan niet verwachten van een 17-jarige jongen dat die Anderlecht uit het slop gaat trekken."

"Tegen ploegen als Standard komen ze te kort en tegen de ploegen uit de lagere regionen hebben ze geen overschot. Iedereen denkt tegenwoordig dat ze punten kunnen pakken tegen Anderlecht, iedereen ruikt bloed."

Ook de kleintjes ruiken bloed als ze tegen Anderlecht moeten

"Kijk naar Kara, die toch één van de versterkingen moet zijn. Tegen Standard kost hij zijn ploeg minstens een punt. Dat is geen meerwaarde voor dit Anderlecht. Voor de Belgische competitie is hij goed, maar in het buitenland zie je nu toch dat hij te kort komt. 't Is een sterke beer, maar positioneel en tactisch zijn daar toch wat hiaten bij."

Jan Ceulemans

Ceulemans lijkt dan weer een andere mening te hebben over de huidige spelerskern. "Ik veronderstel dat Anderlecht het haalt maar wel met bijzonder veel moeite. Als je de kern bekijkt dan denk ik dat er meer dan voldoende talent aanwezig is om die top 6 te halen", aldus de Caje.

Februari zonder kleerscheuren doorkomen of het wordt een pijnlijke afgang

"Ze hebben wel nog een bijzonder zwaar programma in februari, als ze die maand doorkomen zonder grote kleerscheuren halen ze het. Zoniet: een bijzonder grote en pijnlijke afgang voor het fiere RSCA."

Eric Van Meir

"Moeilijke vraag (denkt lang na), maar ik denk het wel. Ze hebben zeker niet de makkelijkste kalender met een verplaatsing naar Antwerp en Club Brugge thuis. Maar die andere vier -Zulte Waregem, Kortrijk, Lokeren en Oostende- moeten zeker haalbare kaarten zijn."

Het zal afhangen van wat ze rapen tegen Antwerp en Club

"Of ze daarin 12 op 12 moeten halen om erbij te zijn? STVV en Gent zijn de twee enige ploegen die Anderlecht nog kan inhalen. Zij hebben respectievelijk een en twee punten voorsprong, dus als zij ook twaalf punten pakken, komt Anderlecht niet toe met 12 op 18. Dan zal het er dus ook wat van afhangen hoeveel punten ze rapen tegen Antwerp en Club Brugge."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties