Samatta werd een andere speler door Kane en Cavani, maar ook door een spits uit de Jupiler Pro League

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 7 reacties
Samatta werd een andere speler door Kane en Cavani, maar ook door een spits uit de Jupiler Pro League
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

De Gouden Stier prijkt op de rug van Ally Samatta en ze blijven er vlotjes invliegen bij de Tanzaniaan. In 2017 zag het er met zijn zware blessure even niet goed uit, maar die maakte van hem een betere speler vindt hijzelf.

Een zware blessure aan de meniscus hield Ally Samatta eind 2017 en begin 2018 een tijd van het veld. Veel tijd om na te denken dus, maar ook om filmpjes van andere spitsen te bekijken. "Kane vind ik de strafste! Erg indrukwekkend hoe precies hij kan afwerken met rechts, links en het hoofd", geeft Samatta toe in Het Belang van Limburg.

"Maar ook van Suarez en Cavani heb ik veel opgestoken", zegt de spits die dit seizoen al zeventien streepjes mocht trekken op zijn doelpuntenkalender. Geen enkele speler in België doet momenteel beter.

De 26-jarige Tanzaniaan moet wel toegeven dat hij ook het een en ander heeft geleerd van Mbaye Leye, die tegenwoordig zijn doelpuntjes maakt in Moeskroense loondienst. "Met hem sla ik graag een praatje na de match. Hij deelt zijn enorme ervaring met andere spitsen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties