Van Robert Skov tot Alfredo Morelos: de beste (opvallend jonge) topschutters op de 'kleinere' Europese velden
Sam Suttels
Sam Suttels
| 10 reacties

Dit zijn de beste (opvallend jonge) topschutters op de 'kleinere' Europese velden

Van Robert Skov tot Alfredo Morelos: de beste (opvallend jonge) topschutters op de 'kleinere' Europese velden

In onze nationale competitie is Ally Samatta topschutter met ruime voorsprong. Wij schuimden de andere 'kleinere' Europese competities af en daarin zijn er enkele beloftevolle goalgetters te bespeuren die relatief onbekend zijn bij het grote publiek. In dit overzicht stellen wij ze aan u voor.

Skov

De eerste in het rijtje is Robert Skov. De 22-jarige Deen geldt als een groot talent in eigen land. Kopenhagen plukte hem in januari 2018 weg bij Silkeborg. In zijn eerste half jaar was het nog even aanpassen en lukte hem slechts één doelpuntje, maar dit seizoen breekt hij volledig door.

Hij prijkt moederziel alleen bovenin de Deense topschuttersstand met 21 doelpunten. Dat zijn er al acht meer dan spitsbroeder N’Doye en medebelagers Skov Olsen (Nordsjaelland) en Wilczek (Brondby). Deze prestaties zullen de Europese topclubs ongetwijfeld niet ontgaan zijn en het is de vraag of Skov na dit seizoen nog op Telia Parken te bewonderen zal zijn.

Komlichenko

Een andere straffe schutter is te bewonderen op de Tsjechische velden. De 23-jarige Nikolay Komlichenko speelt voor Mlada Boleslav, dat een grijs seizoen draait en pas op de negende plaats in het klassement terug te vinden is. Dat grijze jaar wordt evenwel opgefleurd door de doelpuntenproductie van Komlichenko.

Het jeugdproduct van Krasnodar is bezig aan zijn tweede jaar bij Mlada en prikte al twintig goals tegen de netten in twintig matchen, meer dan de helft van het totaal aantal goals van zijn club (39). Eerste achtervolgers Stoch en Beauguel van respectievelijk Slavia Praag en Viktoria Plzen hinken al ver achterop met hun elf rozen.

Morelos

We vervolgen onze weg naar Schotland. Daar maakt de Colombiaan Alfredo Morelos al 1,5 jaar het mooie weer bij de Glasgow Rangers sinds hij overkwam van HJK Helsinki. Vorig seizoen kwam de 22-jarige aanvaller tot veertien goals in 35 matchen, dit jaar telt hij er al vijftien in 23 matchen. Hij wordt op de voet gevolgd met veertien treffers door Sam Cosgrove, een 22-jarige Engelsman die uitkomt voor Aberdeen.

Koulouris

Afsluiten doen we in Griekenland. Daar is de huidige topschutter Efthymios Koulouris. De 22-jarige Griek is een jeugdproduct van PAOK Saloniki. Daar speelde hij al enkele seizoenen in de hoofmacht, volledig doorbreken deed hij niet.

Dit jaar ging hij zijn geluk beproeven op uitleenbasis bij Atromitos Athene en dat blijkt een geslaagde zet, met vijftien goals in twintig competitiematchen. Koulouris voelt evenwel de hete adem van Ezequiel Ponce in zijn nek. De 21-jarige Argentijn telt momenteel veertien doelpunten.

 

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties