Reactie Gent-coach Thorup motiveerde zijn jongens met kritiek van analisten: "Opgehangen in de kleedkamer"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Waregem
| 2 reacties
Gent-coach Thorup motiveerde zijn jongens met kritiek van analisten: "Opgehangen in de kleedkamer"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent heeft dankzij een overwinning op bezoek bij Zulte Waregem de kansen op play-off 1 gaaf kunnen houden. In de media lieten analisten zich eerder al laatdunkend uit over de kansen van Gent om die top-zes te halen, iets wat Thorup gretig gebruikte.

"Ik hoorde dat er experts gezegd hadden dat AA Gent nooit in play-off 1 zou geraken. Dat hebben we binnen het team gebruikt als extra motivatie", gaf Thorup aan op de persconferentie na de zege in Waregem. De coach volgt het wel, wat er over zijn team geschreven wordt.

"Nederlands spreken kan ik nog niet, maar ik kan wel al de krant lezen. Toen ik dat las, heb ik dat meteen opgehangen in de kleedkamer. Ik heb gezegd: 'hier kunnen we niet mee leven, het wordt tijd dat we het ongelijk van iedereen bewijzen.' Dat heeft de spelers wel gemotiveerd."

Wij hebben alles te winnen, STVV en Anderlecht hebben alles te verliezen

Gent legt de druk nu wel bij STVV en Anderlecht. "Wij hebben alles te winnen en Anderlecht en STVV hebben alles te verliezen. Het is soms een voordeel om als achtervolger de strijd aan te gaan. Ik hoop dat de druk nu vooral bij hen zal liggen", sloot hij af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties