Interview Walter Meeuws over titelstrijd in 1A: "Zij blijven voor mij titelfavoriet"
Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 1 reacties

Walter Meeuws ziet Racing Genk nog steeds als titelkandidaat nummer een

Walter Meeuws over titelstrijd in 1A: "Zij blijven voor mij titelfavoriet"
Foto: © photonews

Club Brugge mag de laatste weken dan wel flink wat punten inlopen op Racing Genk, de Limburgers blijven titelkandidaat nummer een. Ook na het vertrek van sterkhouder Alejandro Pozuelo, dat vertelde Walter Meeuws aan Voetbalkrant.

Club Brugge is genaderd tot op zes punten van Racing Genk. Genoeg voor vele waarnemers om niet Genk maar Club tot titelfavoriet te bombarderen. Volgens Walter Meeuws is dat een wel heel voorbarige conclusie zo zei hij aan Voetbalkrant.com

Meeuws heeft al ontzettend genoten van het spel van Genk. "Laat ons vooral niet vergeten wat een voetbal we dit seizoen al gezien hebben van de jongens van Clement. Met leuke combinaties en fris spel hebben we al kunnen genieten van de Limburgers. Ze spelen daar toch wel knap voetbal."

Dipje is voor iedereen

Sinds Pozuelo zijn wens om te vertrekken kenbaar maakte sputtert de Genkse motor. "Dat vind ik een voorbarige conclusie. Elke ploeg zit wel eens in een dipje en voor Genk valt dat nu jammer genoeg samen met heel die hetze rond Pozuelo. Maar ik zie voorlopig niet meteen alarmerende signalen bij de leider", aldus de ex-bondscoach. 

Elke ploeg zit wel eens in een dipje en voor Genk valt dit nu jammer genoeg samen met alles rond Pozuelo

Uit de context gerukt

Intussen verkleinde Club Brugge de kloof naar zes eenheden, in de play-offs worden er dat slechts drie. "Genk zit nu een beetje in een periode waar Club een maand geleden in zat: niets lukt en alles valt tegen. Maar je ziet hoe snel het in voetbal kan gaan, nu zou opeens alles weer top zijn in Brugge. Ik verwacht dat de teams die nu minder zijn, er weer staan in de play-offs."

Club loopt dan wel punten in, het is niet zo dat ze opeens aan een ongelofelijk parcours bezig zijn

"Dat vind ik een klein beetje uit zijn context gerukt. Het klopt dat blauw-zwart punten inloopt maar het is niet zo dat Brugge de laatste weken opeens aan een ongelofelijk parcours bezig is hé. In die optiek vind ik het dus overdreven om Genk niet meer als titelfavoriet te zien", besluit de ex-speler van onder meer Club Brugge

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties