Interview Frank Boeckx over cruciaal duel tussen ex-teams: "Doe mij maar Gent in play-off 1, dat kunstgras op Stayen is zo vervelend"
Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 6 reacties

Frank Boeckx spreekt zich uit over duel tussen ex-teams om laatste stekje in PO1

Frank Boeckx over cruciaal duel tussen ex-teams: "Doe mij maar Gent in play-off 1, dat kunstgras op Stayen is zo vervelend"
Foto: © photonews

Frank Boeckx heeft een verleden bij Sint-Truiden én AA Gent, de twee teams die nog strijden voor een plekje in play-off 1. Voetbalkrant.com blikte met de Anderlecht-goalie terug op zijn periode bij beide teams en blikte vooruit naar het cruciale duel.

Frank Boeckx tekende zijn eerste profcontract in 2003 bij Sint-Truiden. Hij blikt met plezier terug op zijn tijd bij de Haspengouwse club. "Dat was een heel leerrijke periode. Het was een ideale club om te proeven van voetbal op het hoogste niveau."

"Ik heb er ook nog steeds vrienden die ik elk jaar ga bezoeken. En met mijn pink is ook alles in orde gekomen", verwijst Boeckx naar de akelige blessure die hij als STVV-goalie opliep. 

Zijn periode bij Gent tussen 2008 en 2014 was ook mooi maar kende een minder leuk einde. "Ik ben in Gent een beetje mijn hart verloren, ik woon er nog steeds in de buurt. Het einde bij Gent was nu niet meteen de leukste periode van mijn carrière, dat is niet op de meeste propere manier afgehandeld."

Mijn vertrek bij Gent was niet op de meest propere manier, maar dat gebeurt nu eenmaal in het voetbal

"Maar dat zijn nu eenmaal zaken die in de harde wereld van het voetbal gebeuren. Ik heb me daar over gezet en nu kan ik met een gerust gemoed zeggen: wat gebeurd is, is gebeurd. Even goede vrienden", aldus Frank the Tank

Beide clubs maken nu onderling uit wie het laatste plekje in play-off 1 mag innemen. Boeckx analyseerde ook de prestaties van Gent en STVV afgelopen weekend. "Gent was heel klinisch tegen Oostende. Ze waren zeker niet fantastisch maar ze hebben gedaan wat ze moeten doen. Sint-Truiden heeft dan weer enorm veel pech gehad. Eigenlijk hadden ze altijd moeten winnen."

Liever geen kunstgras

Wat verwacht Boeckx dan van het treffen tussen zijn ex-clubs? "Het is moeilijk te zeggen. Ik vind het echt fifty-fifty. Gent heeft de ervaring en de spelers om het in dit soort wedstrijden af te maken en ze zitten in de flow. Sint-Truiden heeft dan weer het thuisvoordeel, voor eigen publiek kunnen ze altijd wat meer."

Gent zit in de flow en heeft de ervaring om de klus te klaren, Sint-Truiden heeft dan weer het thuisvoordeel

"Als ik echt moet kiezen tegen wie Anderlecht het mag opnemen in play-off 1 kies ik toch voor Gent. Dat is niet omdat ik het Sint-Truiden niet gun. Maar Gent is een ploeg die er altijd bij moet zijn, zo simpel is het. En dat kunstgras op Stayen... daar zijn niet veel voetballers fan van", besluit Boeckx bij Voetbalkrant.com.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties