Serie A: Rode Duivel valt in en speelt gelijk, ex-speler Jupiler Pro League aan het kanon

Sam Suttels
Sam Suttels

De grootste verrassing van de speeldag in de Serie A is ontgetwijfeld het verlies van ongenaakbare leider Juventus op bezoek bij Genoa (2-0). Om 15u werden er nog drie wedstrijden afgewerkt.

Atalanta, met Castagne tussen de lijnen vanaf de 55ste minuut, morste op eigen veld met de punten tegen hekkensluiter Chievo. Ilicic wiste vroeg in de tweede helft de openingsgoal van de bezoekers uit.

Empoli kreeg dan weer Frosinone over de vloer. De thuisploeg ging comfortabel rusten met een dubbele voorsprong na goals van Caputo en Pajac. Valzania milderde 20 minuten voor tijd voor Frosinone, verder dan 2-1 kwam het niet meer.

Marusic maakt de 1-0 voor Lazio

De meeste doelpunten van de middag vielen in Rome, waar Lazio ruim de maat nam van Parma met 4-1. Marusic (ex-Kortrijk en Oostende) opende de score, de ruststand bedroeg uiteindelijk maar liefst 4-0. De tegentreffer van de ingevallen Sprocati was niet meer dan een simpele eerredder.

Momenteel speelt Napoli, met Dries Mertens in de basis, thuis tegen Udinese. Vanavond om 20u30 is er ook nog de Milanese derby om het Italiaanse voetbalweekend mee te besluiten.