Analist over Tielemans, Dendoncker, Castagne en Batshuayi: matuur, opvallend en meer krediet dan Lukaku
Bart Somers
Bart Somers
| 20 reacties

Peter Vandenbempt ziet dat Michy minder snel wordt uitgefloten dan Romelu

Analist over Tielemans, Dendoncker, Castagne en Batshuayi: matuur, opvallend en meer krediet dan Lukaku

Ondanks de vele afwezigen domineerden de Rode Duivels de kwalificatie-interland tegen Rusland zowat van de eerste tot de laatste seconde. De vervangers deden hun werk dus naar behoren en toonden dat Martinez op hen kan rekenen.

Dat zag ook Peter Vandenbempt die bij Sporza de prestaties van onder meer Youri Tielemans, Leander Dendoncker, Timothy Castagne en Michy Batshuayi onder de loep nam. De grootste complimenten had hij veil voor Tielemans, wat niet echt een grote verrassing is na zijn imposante prestatie van gisteren.

Heel veel mensen die enkele maanden geleden nog de spot dreven met de speler van Leicester City zijn al op hun stappen teruggekeerd. Peter Vandenbempt zag ook tegen Rusland een speler met een grote toekomst. "Ondanks zijn 21 straalt hij toch al maturiteit en volwassenheid uit, neemt hij initiatief en vraagt hij ballen. Ik vond hem ook sterk in de recuperatie. Als je dan toch zachtjes aan moet nadenken over de aflossing van de wacht na deze gouden generatie, dan lijkt het op die positie bijzonder veelbelovend voor België met deze Youri Tielemans."De analist vond ook dat Dendoncker onopvallend speelde maar heel hard werkte, veel ballen recupereerde en dat zijn positiespel uitstekend was. Castagne, die weliswaar een heel belangrijke assist afleverde, is volgens VDB dan weer vooral in balbezit nog niet de evenknie van Meunier, maar het gebrek aan automatismen kan als excuus worden ingeroepen.

Over wat er goed en fout liep bij Batshuayi kwam Vandenbempt tot volgende opvallende conclusie: "Michy Batshuayi leed veel balverlies, was niet altijd even zuiver in het kaatsen. Als Romelu Lukaku dat doet in het Koning Boudewijnstadion krijgt hij veel boegeroep over zich heen. Hij had natuurlijk ook wat pech bij de afwerking met een bal tegen de paal en eentje die van de lijn gehaald werd."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties