Wie wordt het slachtoffer van groeiende Tielemans bij de Rode Duivels?  

Wie wordt het slachtoffer van groeiende Tielemans bij de Rode Duivels?  

Een aantal analisten ging er de afgelopen dagen van uit dat Youri Tielemans niet meer uit de basis verdwijnt bij de Rode Duivels. Vraag is wie in dat geval dan wel zijn basisplaats verliest als iedereen fit is.

Tielemans stond tegen Rusland en Cyprus samen met Leander Dendoncker centraal op het middenveld. Het ‘vaste’ duo Kevin De Bruyne en Axel Witsel was geblesseerd. Ook Mousa Dembélé ontbrak, al is het niet zeker of hij nog terugkeert bij de Rode Duivels.

Als Witsel fit is, neemt hij de rol van Dendoncker als meest defensieve middenvelder over. Daar bestaat geen twijfel over. En een fitte De Bruyne staat natuurlijk ook altijd tussen de lijnen.

In een 4-3-3 zouden Witsel, Tielemans en De Bruyne samen het middenveld kunnen bevolken, maar Roberto Martinez lijkt niet meteen van zijn 3-4-2-1 af te stappen.

De Bruyne hoger? 

De Bruyne kan natuurlijk ook een rijtje hoger uit de voeten. Op de positie van Dries Mertens naast Eden Hazard achter de diepe spits. De Belgen rendeerden in het verleden echter beter als De Bruyne en Hazard niet ‘op dezelfde hoogte’ stonden.

Eddy Snelders vertelde maandag in een gesprek met Voetbalkrant.com dat Tielemans volgens hem wél naar de bank verhuist als De Bruyne fit is. Hij denkt dus dat Martinez De Bruyne niet hoger gaat schuiven.

De grote vraag is waarom het in het verleden niet werkte met De Bruyne en Hazard achter (meestal) Romelu Lukaku. Nemen de sterren van Manchester City en Chelsea een deel van elkaars rendement weg? Of kwam het omdat er dan een rijtje lager niemand rondliep met voldoende (vooruit) voetballend vermogen?

Witsel-Dembele of Witsel-Fellaini centraal op het middenveld werkte lang niet altijd. Zeker in de wedstrijden tegen kleinere ploegen waren dat geen ideale combinaties.

Experimenteren

Door de zwakke tegenstanders in de kwalificatiecampagne heeft Martinez eigenlijk nog acht extra oefenwedstrijden om dingen uit te proberen. Tielemans, Hazard en De Bruyne samen op het veld zetten wordt meer dan waarschijnlijk één van de experimenten.

Hazard zei zondag al dat hij zeker tot het EK 2024 wil doorgaan als Rode Duivel en ook Kevin De Bruyne is nog maar 27. Zo lang blijft Tielemans heus niet in de wachtkamer zitten als stand-in.  

Feit is dat er geen probleem De Bruyne–Hazard is. Er is enkel een extra oplossing die luistert naar de naam Tielemans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties