Pro League vindt oplossing voor cameraplan van Martinez én... gaat een echte beloftencompetitie maken (geen halve A-ploeg meer)

Pro League vindt oplossing voor cameraplan van Martinez én... gaat een echte beloftencompetitie maken (geen halve A-ploeg meer)

Roberto Martinez krijgt zijn camera's in elk stadion. De kleinere clubs wilden de kost niet dragen, maar de Pro League heeft beslist het project zelf te financieren. Maar misschien wel nog belangrijker voor verschillende clubs: er wordt een echte beloftencompetitie geïnstalleerd.

De voorbije maanden gebeurde het regelmatig dat ploegen die een overschot aan A-kernspelers hebben, een deel daarvan lieten meespelen met de beloften. De jonge talenten moesten dan plaats ruimen voor de mannen die matchritme moesten opdoen. Niet ideaal, beseften ze ook binnen de Pro League.

En dus wordt er nu een echte beloftencompetitie op poten gezet. Een beloftenploeg zal volgend seizoen slechts drie spelers ouder dan 21 mogen hebben en maximum één mag ouder zijn dan 23. En daarbij komt ook nog dat zeven spelers hun opleiding moeten gehad hebben in België, minstens drie jaar voor hun achttiende. 

Volgend seizoen komt er een eerste klasse met acht ploegen - op basis van wie de voorbije jaren de beste jeugdopleiding had - die drie keer tegen elkaar zullen spelen. De tweede klasse zal bestaan uit zestien ploegen die twee keer tegen elkaar spelen. Volgend seizoen wordt dat getest. Is het een succes, gaan ze er mee door.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties