Onze analist kijkt uit naar play-off 1: "Nee, Genk zet ik niet op één" en "Pas op voor Anderlecht"

Onze analist kijkt uit naar play-off 1: "Nee, Genk zet ik niet op één" en "Pas op voor Anderlecht"
Foto: © Voetbalkrant.com

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Je kan er moeilijk omheen: zelfs de meest doorwinterde analist kan niet voorspellen wat er weer allemaal in play-off 1 gaat gebeuren. Het zou goed kunnen dat er elke week een andere favoriet is voor de titel. Voor Hernan Losada zijn er twee - misschien drie - titelkandidaten.

Genk heeft heel het seizoen indruk gemaakt, maar terwijl sommigen het verlies van Alejandro Pozuelo nog relativeren, ziet Losada dat toch als reden om de Limburgers niet op één te zetten. "Nee, voor mij staat Club Brugge op één en Genk op twee. Genk gaat Pozuelo zeker missen. 't Is misschien een gevoel van mij, maar ik zie ze niet als eerste eindigen."

Verrassend is dat hij zijn ex-ploeg Anderlecht zich nog met de debatten ziet komen moeien. "Anderlecht haalt nu voordeel uit het play-off-systeem. Ze hebben een nieuwe flow, de spelers komen stilaan terug op niveau en met die Verschaeren hebben ze een echt talent ontdekt. In principe kunnen ze bevrijd spelen, al is er altijd wel druk. Maar dat ze erbij zijn, zal toch sommige spelers bevrijd hebben."

Sorloth is een heel goeie investering en Anderlecht is een andere ploeg als Kums in vorm is

Club Brugge als favoriet dus. "Die zijn gewend aan zulke situaties. Als het moet, staan ze echt op. Maar het gaat sowieso spannend worden. Antwerp zie ik punten van iedereen afpakken. Gent zit in een goeie flow en Standard is wel wisselvallig, maar zet toch ook fantastische wedstrijden neer af en toe."

De topspelers zullen de ploegen moeten dragen. "Die Sorloth van Gent vind ik de beste aankoop van de winter. Zeer interessante speler: sterk in de afwerking, wendbaar, goeie looplijnen... Een heel goeie investering! Maar elke ploeg heeft twee-drie spelers die top moeten zijn om de ploeg te laten draaien. Anderlecht is ook een heel andere ploeg als Kums goed speelt. Hetzelfde voor Malinovskyi bij Genk of Vanaken bij Brugge."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties