Michel Louwagie ziet een groot verschil tussen Gent en de concurrentie: "Dit is toch niet meer eerlijk"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 97 reacties
Michel Louwagie ziet een groot verschil tussen Gent en de concurrentie: "Dit is toch niet meer eerlijk"
Foto: © photonews

De play-offs van AA Gent gingen vorige zondag van start met een uitwedstrijd tegen Club Brugge en vandaag (zaterdag) moeten de Buffalo's op verplaatsing bij Racing Genk. Bij een eventuele nederlaag hebben ze hun start van PO 1 volledig gemist.

Tussen de wedstrijden op Club Brugge en Genk was er ook nog de thuisnederlaag tegen Standard op woensdag. Een druk schema dus voor de Oost-Vlamingen en zo hebben sommigen het graag. Zo lieten Thorup en Sortloth zich positief uit over de snelle opeenvolging van wedstrijden.

Maar dat geldt niet voor Michel Louwagie. De manager van KAA Gent is daar allerminst mee opgezet, zo blijkt uit een interview met Het Nieuwsblad. "Als ze ons drie matchen op drie dagen zouden laten spelen, wordt dat nog moeilijker", was de ietwat cynische reactie van Louwagie.

Andere ploegen meer rust

De manager van Gent maakte de berekening en was niet te spreken over het resultaat. "Genk wordt onze derde match op zes dagen, dat is toch niet meer eerlijk? Andere ploegen krijgen twee tot zelfs drie dagen meer rust. Elke fysioloog zal je bevestigen dat één of twee dagen meer recuperatie heel belangrijk zijn."

Louwagie komt alvast met een oplossing. "Gent wordt gewoon benadeeld. Waarom konden we Genk-Gent niet op dinsdag spelen? Andere clubs ­mogen wel op maandag spelen", besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties