Interview Mickaël Tirpan, toen Eupen, laat zich uit over de 'verdachte' 4-0 tegen Moeskroen
Alexandre Fiammetti
Alexandre Fiammetti
| 0 reacties

Mickaël Tirpan laat zich uit over de 'verdachte' 4-0 in Eupen - Moeskroen waardoor de Panda's niet moesten zakken

Mickaël Tirpan, toen Eupen, laat zich uit over de 'verdachte' 4-0 tegen Moeskroen

Mickaël Tirpan slaagde er vorig seizoen op de slotspeeldag in om de degradatie af te wenden bij Eupen. Dit jaar lukte dat niet met Lokeren. De 25-jarige rechtsback komt terug op de bewuste wedstrijd tegen Moeskroen.

Het scenario op de slotspeeldag van de vorige jaargang van de Jupiler Pro League was er een van een thriller. Eupen wendde de degradatie af door met 4-0 te winnen van Moeskroen en de eerste goal viel pas in minuut 73. De Panda's bleven toen in eerste klasse op basis van het doelpuntensaldo.

Sommige spelers uit die match werden bevraagd in het kader van 'Propere Handen'. Wij deden hetzelfde met rechtsback Mickaël Tirpan. "Moeskroen was al gered en wij speelden met het mes tussen de tanden", vertrouwde de 25-jarige verdediger ons toe.

Meer drive

"Het feit dat zij hun doel voor dat seizoen al bereikt hadden, maar ook meerdere geblesseerden en de verre verplaatsing naar Eupen moet je ook mee in overweging nemen vind ik", aldus Tirpan.

"WIj probeerden toen zo veel mogelijk goals te scoren, daarop lag onze focus. Bovendien toonden wij ook meer drive en aggressiviteit. We verdienden die overwinning. Dát is de waarheid", besloot de verdediger van Lokeren.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties