Opgelet Anderlecht en Gent! Een 0/12 zou een evenaring van een 'oud' dieptepunt zijn in play-off 1

Opgelet Anderlecht en Gent! Een 0/12 zou een evenaring van een 'oud' dieptepunt zijn in play-off 1

Anderlecht heeft al geschiedenis geschreven door geen enkel punt te pakken in hun eerste drie matchen in play-off 1. Een 0/12 in het geval van een nederlaag tegen Standard zou een evenaring van een dieptepunt zijn dat dateert uit de eerste editie van de play-offs.

De 0 op 9 na nederlagen tegen Genk, Club Brugge en Antwerp kan al de geschiedenisboeken ingaan. Paars-wit was zo de eerste G5-club die zulke reeks neerzet. Het deelt het record met Gent dat dezelfde reeks kan voorleggen in deze play-offs na nederlagen tegen Club Brugge, Standard en Genk. Een dubbele primeur dus en we zijn nog maar drie speeldagen ver in play-off 1.

Zeldzame precedenten

Het gaat dus om een primeur voor teams uit de G5, maar onder de 'kleintjes' in PO 1 zijn er nog teams die desastreus aan de cruciale eindronde begonnen: 

- KV Oostende, auteur van een 0/9 in de eerste drie wedstrijden van 2015/16

- Zulte Waregem en Kortrijk debuteerden allebei in play-off 1 met een 0/9. Dat gebeurde in de eerste editie van de play-offs. Wel knap dat ze erbij waren!

Lokeren haalde in twee opeenvolgende edities tussen 2012 en 2014 telkens een reeks van  1 op 9.

En 0/12? 

Als Anderlecht vrijdag van Standard verliest, zetten ze dan de slechtste reeks ooit neer in play-off 1? Nee. In de eerste editie van play-off 1 was er de onderlinge clash tussen Zulte Waregem en Kortrijk. Kortrijk won en had zo 3 op 12, de grote rivaal bleef verslagen achter met nul punten uit vier wedstrijden.

Anderlecht en Gent weten dus wat hen te doen staat tegen respectievelijk Standard en Antwerp. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties