Broos schenkt klare wijn over wie blijft en moet vertrekken bij Oostende (en hij komt terug op eerdere beslissing)

Broos schenkt klare wijn over wie blijft en moet vertrekken bij Oostende (en hij komt terug op eerdere beslissing)
Foto: © photonews

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

De kern van KV Oostende gaat er volgend seizoen helemaal anders uitzien. Na het moeilijke seizoen wil men grote kuis houden. Hugo Broos laat nu zijn licht schijnen over wie er blijf ten wie moet vertrekken.

Canesin mag weg

Broos wil daarmee de berichten in de pers counteren, want die zorgen voor onrust binnen de club en de kleedkamer. "De situatie bij KVO is duidelijk. Spelers met een lopend contract blijven ook volgend seizoen bij ons, tenzij er een mooi bod op tafel komt dat voor iedereen interessant is. Zo is het geen geheim dat Fernando Canesin zijn contract na volgend seizoen afloopt en dat zowel wij als Fernando openstaan voor een bod van een andere club", vertelt hij op de clubwebsite.

Dutoit blijft

Elk voorstel wordt overwogen, maar er zal wel betaald moeten worden. "In de pers stond dat William Dutoit weg moet, maar ook daar is niets van aan. Zowel Dutoit als Ondoa hebben nog een contract en blijven in principe bij ons. William zijn contract loopt eind volgend seizoen af, maar wij hebben een optie die we eenzijdig kunnen lichten. Maar ook hier, als er interesse is van andere clubs, dan zijn wij bereid om te luisteren."

"Met Tom De Sutter hebben we dan weer een mondeling akkoord voor een extra seizoen en ik vertrouw erop dat we dit volgende week definitief kunnen afhandelen met zijn makelaar.  Banda, Rajsel en Bah keren terug van hun uitleenbeurt, maar op die laatste twee rekenen we volgend seizoen in principe niet meer. Zij mogen uitkijken naar een nieuwe club."

Verrassende vertrekker

En dan de mannen die zeker vertrekken. “De Bock en Vanlerberghe keren in principe terug naar hun club van herkomst. De optie op Nouri zullen we dan weer niet lichten. Aanvankelijk was het de bedoeling om dat wél te doen, maar we besloten om terug te komen op die beslissing om de ontwikkeling van Jelle Bataille niet te blokkeren."

"Er is nog schaafwerk aan Jelle als rechtsachter, maar hij speelde ook sterke wedstrijden op die positie. En met Brecht Capon zitten we sowieso goed. Over Nastic beslissen we na de wedstrijden tegen Charleroi en Westerlo."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties