Analyse De nieuwste lading goudklompjes uit Neerpede
Redactie
| 23 reacties

Na Yari Verschaeren zijn er nog talenten op komst bij Anderlecht

De nieuwste lading goudklompjes uit Neerpede

De U17 van Anderlecht gooide de afgelopen dagen hoge ogen op de Future Cup in Amsterdam. Het contrast met het eerste elftal kan amper groter zijn.

Anderlecht speelde in de groepsfase 1-1 tegen Atletico Madrid, won met 1-2 van Boca Juniors en maakte brandhout van PSG: 4-0. In de halve finale bleek Ajax met 2-0 te sterk, maar in de kleine finale won Anderlecht ditmaal wel van Atletico: 2-0.

Anderlecht is een vaste klant in de halve finale van de Future Cup. Het won het toernooi zelfs al drie keer: in 2011, 2013 en 2015. Zo toonde Dennis Praet er zich in 2011 en Youri Tielemans in 2015. Nu toonden opnieuw enkele jongeren hun talent. Wij pikten er een aantal uit. 

Jérémy Doku

Doku was op papier het supertalent van de paars-witte selectie. De zestienjarige winger mocht al een paar keer invallen bij het eerste elftal van Anderlecht

In Amsterdam was hij misschien niet de meest opvallende speler, maar pakte hij toch uit met een aantal knappe acties. De tegenstanders waren duidelijk op de hoogte van zijn kwaliteiten en offerden dan ook vaak een mannetje op om hem in de gaten te houden, waardoor andere spelers weer meer ruimte kregen. 

Zowel in de halve- als in de kleine finale kreeg Doku een smerige schop te verwerken. Als het seizoen 2018-2019 het jaar van de doorbraak van Yari Verschaeren was in het A-elftal, zou het ons niets verbazen mocht Doku in 2019-2020 definitief doorbreken. 

Anouar Ait El Hadj

Eén maand ouder dan Doku, maar tot voor vandaag onbekend bij het grote publiek. El Hadj kroonde zich tot topschutter én beste speler van het toernooi... als offensieve middenvelder.  

El Hadj is een technisch onderlegde speler met heel wat vista. Hij is tweevoetig en koppelt een goed afstandsschot aan een groot loopvermogen. El Hadj zal wellicht nog wat meer tijd nodig hebben dan Doku, maar ook hij timmert aan de weg naar het eerste elftal. 

Killian Sardella

Sardella is een centrale verdediger en ook van bouwjaar 2002. Hij mocht in september van vorig jaar al eens meetrainen met de grote jongens. Eigenlijk is hij alles wat spelers als Antonio Milic en James Lawrence niet zijn: Hij heeft een prima pass in zijn twee voeten en schuift graag en vaak in.  

Sardella zorgde er haast in zijn eentje voor dat de halve finale tegen Ajax halverwege nog niet beslist was. 

Nicolas Alavoine

Sardella zorgde er háást in zijn eentje voor. Want wat een toernooi speelde doelman Alavoine ook? Uitstekende reflexen, weet perfect hoe hij zijn verdediging moet sturen en voetbalt graag mee.

Na Mile Svilar lijkt er opnieuw een toppertje tussen de palen op komst bij Anderlecht

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties