Beerschot-Wilrijk doet ethische oproep aan KV Mechelen: "Dat ze hun straf waardig dragen"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 160 reacties
Beerschot-Wilrijk doet ethische oproep aan KV Mechelen: "Dat ze hun straf waardig dragen"
Foto: © Photonews

Waasland-Beveren en KV Mechelen moeten degradatie naar 1B vrezen naar aanleiding van 'Operatie Propere Handen', maar gaan in de tegenaanval. Walter Damen vindt dan weer dat de clubs hun verantwoordelijkheid moeten nemen.

"Waasland-Beveren spreekt dat ze niet op de voorstellen zijn ingegaan, bij KV Mechelen spreken ze dat de club niet in de fout ging, maar bestuurders hun boekje te buiten zijn gegaan", begint Walter Damen van Beerschot-Wilrijk in Gazet van Antwerpen.

Waardigheid

"Als blijkt dat Mechelen vals heeft gespeeld, dat de club dan haar verantwoordelijkheid draagt en zijn straf op een grootse manier draagt. Dat is ethisch gezien de enige juiste houding." Daarmee doet Damen een oproep richting Malinwa om de boel niet te laten verzanden in juridische spelletjes.

"Wat is nu de boodschap? Er mag vals gespeeld worden, maar let erop dat het niet uitkomt voor 15 juni? Laat voetbal een ethische sport blijven. KV Mechelen beschikt over een brede en trouwe achterban die de club altijd zal blijven steunen. Dat iedereen de eventuele straf dan ook waardig draagt, om daarna op een verantwoorde manier terug te keren naar het niveau waar ze thuishoren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties