Interview Oostende haalt bijzonder ambitieuze coach binnen: "Met dit budget speelde ik kampioen in Noorwegen"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Brussel
| 14 reacties
Oostende haalt bijzonder ambitieuze coach binnen: "Met dit budget speelde ik kampioen in Noorwegen"
Foto: © photonews

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

Kare Ingebrigtsen werd gisterenmiddag voorgesteld bij KV Oostende als hun nieuwe coach. 's Avonds was hij al te gast op het Gala van de Profvoetballer van het Jaar en wij konden hem al even aan de tand voelen. "Er zit potentieel bij Oostende, het is er misschien nog niet helemaal uitgekomen."

Ingebrigtsen begint dus met goeie moed aan zijn eerste buitenlands avontuur als coach. Nochtans was ook topclub Bröndby geïnteresseerd in zijn diensten. "Ik zit nu toch al lang in Noorwegen hé. Ik denk dat het tijd was voor iets anders. De voorzitter en de CEO van Oostende legden me hun project uit en het interesseerde me. De rolverdeling? Daar hebben we nog niet over gesproken."

Van Oostende weer een subtopper maken wordt geen evidentie. Ook de Noor weet dat het budget om nieuwe spelers te halen, beperkt zal zijn. "We zullen creatief moeten zijn ja. Maar met hetzelfde budget speelde ik in Noorwegen met Rosenborg kampioen. We zullen slim moeten zijn. En ik ken de Scandinavische spelers, daar kunnen we ook ons voordeel mee doen."

Ik ken de Scandinavische spelers, daar kunnen we ook ons voordeel mee doen

Er zullen dus wel wat spelers van ginder afzakken. Maar er is ook nog de opkuis van de huidige kern. "De volgende weken zullen we gesprekken hebben. Guy (Ghysel/hoofd scouting) en ik hebben al wat geanalyseerd. We hebben veel goeie spelers hoor, maar ze hebben hun volle potentieel nog niet gebruikt."

"We zullen zien wie blijft. In ieder geval wil ik enkel door met de spelers die echt laten zien dat ze voor Oostende willen spelen. Onze ambitie is om beter te doen dan dit seizoen. Een plaats tussen zes en tien... En wie weet, binnen een paar jaar play-off 1."

De ambitie? Een plaats tussen zes en tien... En wie weet, binnen een paar jaar play-off 1

Niet dat hij hoog van de toren wil blazen vooraleer hij goed en wel begonnen is, maar Ingebrigtsen is ambitieus. "België heeft een goeie competitie. Jullie nationaal team heeft het land op de kaart gezet. Ik kijk er naar uit om hier te wonen en te werken."

"Waar we vooral aan moeten werken? Jullie zeggen de aanval. Dat begint met een goeie organisatie in verdediging en dan kunnen we aanvallend meer creëren. We willen de mentaliteit verbeteren, een echte groep maken die voor elkaar door het vuur wil gaan!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties