Kompany: "Niemand verbiedt mij om te trappen"

Simon Wauters
Simon Wauters
| 5 reacties
Kompany: "Niemand verbiedt mij om te trappen"
Foto: © photonews

Als hij dat nog niet was, heeft Vincent Kompany zich maandagavond onsterfelijk gemaakt bij Manchester City. De aanvoerder scoorde een levensbelangrijk doelpunt.

Na zeventig minuten stond Manchester City nog op 0-0 tegen Leicester City. De Citizens moesten absoluut winnen om opnieuw over Liverpool te springen. Ze creëerden echter te weinig uitgespeelde kansen en hadden het al een paar keer zonder succes van op afstand geprobeerd. 

En dan zie je als Sergio Agüero of Raheem Sterling zijnde een centrale verdediger aanleggen van grote afstand. Het was echter niet de eerste de beste die zijn schot wapende. Kompany verstuurde een kruisraket. 1-0 en City een enorme stap dichter bij de titel. 

"Het gaaat niet over het aantal doelpunten dat je maakt, maar in welke omstandigheden", aldus Kompany. "We hebben vandaag zeker niet slecht gespeeld, maar Kasper Schmeichel speelde een goede wedstrijd." 

"Mijn doelpunt? Ik zeg al vijftien jaar dat ik op die manier kan scoren. Ik hoorde verschillende spelers roepen om niet te trappen. Maar ik ben te oud geworden om mij door iemand te laten vertellen dat ik niet op doel mag schieten." Ploegmaat Sterling kon er achteraf best om lachen op Twitter. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties