To VAR or not to VAR? "De spanning die zo'n interventie meebrengt, vind ik ongelooflijk! Ik blijf voorstander!"

To VAR or not to VAR? "De spanning die zo'n interventie meebrengt, vind ik ongelooflijk! Ik blijf voorstander!"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hij heeft deze play-offs al voor de nodige commotie gezorgd, maar de VAR blijft voor Sporza-analist Peter Vandenbempt een fantastische uitvinding. Alleen moet het systeem volgens hem nog meer in orde gebracht worden, vooral dan de mensen die het moeten uitvoeren.

Vandenbempt verstopt niet dat hij het als een pluspunt ziet. "Maar dan moeten die taken wel goed uitgevoerd worden. Als de VAR niet ziet of niet kan zien wat hij moet zien niet natuurlijk. Als ze op het einde van de play-offs een balans opmaken, zal die ook ongelooflijk positief zijn."

"Al kan ik me voorstellen dat Club Brugge daar anders over denkt. Met het systeem is alleszins niets mis. Het zijn de mensen achter de knoppen die kunnen falen."

De emotie is er in ieder geval niet door verdwenen. Er is er zelfs meer... "De spanning die zo'n interventie van de VAR met zich meebrengt, vind ik trouwens ongelooflijk. Dat geeft een extra pigment aan een wedstrijd. Kijk maar naar PSG - Manchester United in de Champions League. Dat was pure dramatiek."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties