Supporters Racing Genk maken zich geen zorgen na nederlaag tegen Club Brugge
Redactie
| 33 reacties

Bij Racing Genk weten ze dat ze alles nog steeds in eigen handen hebben

Supporters Racing Genk maken zich geen zorgen na nederlaag tegen Club Brugge
Foto: © photonews

Club Brugge blies de titelstrijd zondagavond nieuw leven in door met 3-2 te winnen van Racing Genk. Blauw-zwart naderde zo tot op -minder dan- drie punten van de Limburgers.

Neemt de nervositeit nu toe bij Genk? Wij spraken met de voorzitters van twee Genkse supportersverenigingen. Stefan Bijnens van ‘Torpedo 92’ en Wim Peeters van ‘Den (BL)Augustijner’.

Ongerust maken ze zich alleszins niet. “Natuurlijk was het beter geweest als het schot van Aly Samatta in de slotfase niet tegen de paal was gegaan”, aldus Bijnens.  “Maar we staan nog altijd drie punten voor. Zelfs als Hans Vanaken de strafschop had omgezet en Club Brugge vier of vijf keer had gescoord, leverde die overwinning maar drie punten op. Dat had geen verschil gemaakt.”

“Door deze nederlaag zullen de spelers nog extra gefocust zijn om de klus te klaren in de laatste twee wedstrijden. Ik ben niet ongerust.”

Ook Peeters haalde meteen aan dat Genk alles nog in eigen handen heeft. “En als je ziet met welke drive onze jongens speelden in de slotfase… dan maak ik mij echt geen zorgen. Ik vond trouwens dat we al bij al niet zoveel kansen hebben weggegeven.”

Net als in de heenmatch was er veel te doen over de VAR. “Het gaat tegenwoordig elke week over de VAR”, aldus Bijnens. “Het wordt stilaan een klucht. Hopelijk staat het systeem volgend seizoen wat beter op punt.”

Ook Peeters vindt het tijd voor verandering, maar wou zich niet verschuilen achter de arbitrage. “Ik vond de fase met Wesley voorafgaand aan de 2-1 van Loïs Openda geen overtreding. Het was een stevig duel, maar ook niet meer dan dat. En die penalty, tja… gelukkig ging die er niet in.”

“Maar los van deze fases moeten we misschien toch eens aan een systeem met 'challenges' denken zoals in het tennis. Nu lijkt de VAR soms lukraak in te grijpen.”

Donderdagavond wordt de negende speeldag afgewerkt. Zondag staat de slotspeeldag op het programma. Genk heeft aan vier op zes genoeg om de titel te pakken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties