Coucke kan eindelijk iets positiefs aankondigen: "Met Kompany hebben we veel stappen tegelijk vooruit gezet"

Coucke kan eindelijk iets positiefs aankondigen: "Met Kompany hebben we veel stappen tegelijk vooruit gezet"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Marc Coucke stelt zich tegenwoordig wel heel bescheiden op. De voorzitter ging niet met de pluimen lopen na de bekendmaking over Vincent Kompany. Hij was vooral blij dat het nieuws niet uitlekte voor ze het zelf konden bekendmaken.

Er ligt heel wat werk op de plank voor Kompany. Maar voor Coucke heeft Anderlecht nu een paar stappen tegelijk gezet. "Hier hebben we maanden discreet aan gewerkt. Ik ben Vincent heel dankbaar dat hij de uitdaging aangaat, want er waren makkelijkere opties voor hem."

De twijfels over de dubbele rol van Kompany wuift hij weg. "We hebben er alle vertrouwen in. De mensen van de sportieve staf zullen daar wel meer antwoord op kunnen geven. We moeten hem gewoon alle mogelijke steun geven om onze supporters weer trots te maken."

Kompany zorgt wel weer voor positivisme binnen de club. "Een bliksemafleider zou ik hem niet noemen. Het was gewoon een slecht jaar, dat weten we ook. We hebben er alles aan gedaan, maar misschien niet de juiste zaken. Sportief dan, want voor de rest hebben we wel veel veranderd. Met Kompany hebben we veel stappen tegelijk vooruit gezet. Dit draait volledig om hem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties