🎥 Spanning om CL-plaatsen blijft: Mertens trakteert Nainggolan op rammeling, Castagne sprokkelt puntje bij Juve
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Dries Mertens helpt Napoli aan ruime zege tegen Inter

🎥 Spanning om CL-plaatsen blijft: Mertens trakteert Nainggolan op rammeling, Castagne sprokkelt puntje bij Juve

Met Dries Mertens, Timothy Castagne en Radja Nainggolan kwamen er aan het slot van de 37ste speeldag in de Serie A nog drie Belgen in actie. Van hen drie had Mertens ongetwijfeld de meeste redenen om tevreden te zijn. De Rode Duivel loodste Napoli met een goal en een assist voorbij Inter.

Radja Nainggolan en zijn maats hebben de punten hard nodig in de strijd om de resterende CL-plaatsen, maar daar trokken ze zich bij Napoli niets van aan. Piotr Zielinkski opende het Napelse feest na ruim een kwartier. Op het uur verdubbelde Mertens de score door zowaar een voorzet van Callejon in doel te... koppen!

Ruiz besliste de match helemaal in het voordeel van de thuisploeg. Ook Mertens kon er niet genoeg van krijgen: hij zette met een assist Ruiz op weg naar de 4-0. Het eerreddende strafschopdoelpunt van Icardi was slechts een doekje voor het bloeden voor Inter.

Een Champions League-ticket behalen zou helemaal een stunt zijn voor Atalanta. Castagne ging er ongetwijfeld volop ingeloven toen Ilicic even voorbij het halfuur 0-1 maakte op het veld van Juventus. Mandzukic sleepte in de slotfase echter nog een punt uit de brand voor de kampioen.

Bloedstollende laatste speeldag

Zowel Atalanta als Inter staan één speeldag voor het einde nog in de top vier. AC Milan en AS Roma blazen echter nog in de nek. Zo belooft het in Italië nog een bloedstollende laatste speeldag te worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties