Hamdi Harbaoui: Gouden Stier die weleens een tikje uitdeelt - "Het zou niet mogen"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 4 reacties

Harbaoui (Zulte Waregem) kroonde zich tot Gouden Stier van de Jupiler Pro League 2018-19

Hamdi Harbaoui: Gouden Stier die weleens een tikje uitdeelt - "Het zou niet mogen"

De foto toont twee kenmerken van Hamdi Harbaoui als spits: de Gouden Stier -die wijst op zijn neus voor doelpunten- en zijn elleboog -die hij soms iets te vlijtig gebruikt.

De Tunesiër leek de slotfase van de competitie aan zich voorbij te moeten laten gaan door de elleboogstoot in de derby tegen Kortrijk. Maar door twee goals tegen Waasland-Beveren nam hij alsnog afstand van Ally Samatta en kroonde hij zich voor de tweede keer op rij tot topschutter van 1A.

Toch is dat niet de enige erfenis die Hamdi Harbaoui in België zal achterlaten. Ook zijn elleboogwerk zal nog wel even in ons geheugen -en dat van enkele verdedigers- gegrift staan. "Dat doe je niet op een voetbalveld", zei Dury over de rode kaart van Harbaoui tegen Kortrijk.

"Ik heb hem tien minuten voor die fout, toen de spelers het veld opliepen, nog verwittigd. In Kortrijk komt er wat getreiter en hij is daar gevoelig voor. Voor dergelijke acties zijn er geen excuses. Hamdi weet dat", veroordeelde Dury de daden van zijn spits.

En inderdaad, Hamdi weet dat. "Ik ben in de fout gegaan. Dat is gewoon een feit en dat is iets wat ik met al mijn ervaring niet zou mogen doen."

"Ik heb enkele tikken gekregen en ik wist dat ik me daaraan kon verwachten. Zeker in een derby tegen Kortrijk. Er wordt geprovoceerd en op de tenen getrapt… het is iets om rekening mee te houden in de toekomst", nam de goeltjesdief zich voor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa League Play-offs - Finale

Nieuwste reacties