Afscheidnemende T2 Club Brugge: "Veel onbegrip bij de spelers"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 20 reacties

T2 Rudi Cossey begrijpt niet waarom Ivan Leko en zijn stafleden moeten vertrekken bij Club Brugge

Afscheidnemende T2 Club Brugge: "Veel onbegrip bij de spelers"

Club Brugge maakte dinsdag bekend dat het volgend seizoen met een nieuwe technische staf zal werken. Naast Ivan Leko werden dus ook zijn assistenten bedankt voor bewezen diensten.

T2 Rudi Cossey reageerde teleurgesteld in een gesprek met Sporza. “Ik vind het bijzonder jammer. Als je gedurende twee jaar zulke prestaties levert, verwacht je niet dat je opzij wordt geschoven. Maar het is nu zo. Ze willen een nieuwe wind in Brugge en dan moet je dat in de huidige gang van zaken in het voetbal kunnen accepteren.”

Niemand begrijpt waarom Ivan moet vertrekken uit Brugge

Club Brugge beleefde twee mooie seizoenen. Cossey blikt dan ook tevreden terug: “Alles naar de supporters toe was positief. We hebben schitterende resultaten neergezet. Iedereen was ook tevreden over de manier waarop: voetbal met veel energie en veel drang naar voren. Alles bij elkaar maakt dat een heel positieve eindbalans.”

Hoewel het vertrek van Leko bij Club Brugge niet als een verrassing kwam, begrijpt ook Cossey het nog steeds niet goed. "We hebben tijdens die twee jaar altijd meegedaan voor het allerhoogste en geprobeerd het maximum uit die spelersgroep te halen. Ik denk dat de balans enkel positief is. Niemand begrijpt dan ook waarom Ivan moet vertrekken uit Brugge.”

“Er moet iets geweest zijn tussen Ivan en het bestuur. Ivan heeft uitstekend werk geleverd en hij lag heel goed bij de spelers, bij de staf en bij de supporters. Er was eigenlijk geen enkele reden om niet met hem voort te gaan”, aldus Cossey.

“Ik kan moeilijk oordelen over de precieze aanleiding tot deze breuk. Maar ik weet wel dat er veel onbegrip is bij de spelers, de staf en ook onder de supporters. Laten we het zo stellen: er is in een goede verstandhouding afscheid genomen, we hebben heel mooie dingen bereikt dus laten we vooral dat onthouden”, besloot Cossey met een positieve noot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties