Virton een verdiende promovendus? Dit Lierse-trio denkt van wel: "Ze doen mee voor de top 4 in 1B"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Lier
| 3 reacties

Ogunjimi, Janssen en Wils van Lierse Kempenzonen zien Virton als de rechtmatige promovendus

Virton een verdiende promovendus? Dit Lierse-trio denkt van wel: "Ze doen mee voor de top 4 in 1B"

De nieuwkomer in 1B voor volgend seizoen is bekend. Virton ging met ruime 0-4 cijfers winnen op het Lisp en mag zich volgend seizoen aan profvoetbal wagen. Een verdiende promotie, zo oordeelde een drietal van Lierse Kempenzonen.

“Voor de match zeiden we: ‘We spelen voor ons eergevoel, ze mogen hier geen kampioen worden.’ De eerste helft speelden we goed, maar als je ziet wie zij nog kunnen inbrengen… dat is toch een ander niveau”, was Marvin Ogunjimi groots in de nederlaag.

“We begonnen met goede moed aan de tweede helft, ook omdat je hoort dat Deinze achter staat. Maar dan valt die 0-1 te snel en dat gaf een knak”, legde Wils uit. Voor de spelers van Lierse Kempenzonen was Virton niet alleen vandaag de betere ploeg, dat waren ze over het hele seizoen ook.

Ik snap niet waarom ze met zo weinig punten aan de eindronde begonnen.

“In het begin van het seizoen waren er problemen, ze vormden niet echt een team. Maar door de trainerswissels is dat in orde gekomen”, verklaarde Wils.

En in 1B?

“Ik snap zelfs niet waarom ze met zo weinig punten aan de eindronde zijn begonnen. Ginds werden we weggespeeld en maakten we nooit aanspraak op een zege”, aldus Toon Janssen. “Na de pauze kwam bij hen de kwaliteit bovendrijven en legden ze onze zwakke plekken bloot.”

Kortom, Virton is volgens het drietal van Lierse Kempenzonen de verdiende promovendus. “Ze waren de beste ploeg van eerste amateur en in 1B kunnen ze meedingen naar de top 4. Ze zijn echt goed, ze vormen een compleet elftal”, was het besluit van Marvin Ogunjimi.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties