Aanvaller Lierse Kempenzonen mikt op volgend seizoen: "Veel bijgeleerd, maar nu wil ik meer laten zien"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

Alves Da Silva (Lierse Kempenzonen) wil volgend seizoen die blessures achter zich laten

Aanvaller Lierse Kempenzonen mikt op volgend seizoen: "Veel bijgeleerd, maar nu wil ik meer laten zien"
Foto: © photonews

Drie wissels deed Rocky Peeters bij de rust voor de laatste wedstrijd in de Eerste Amateurklasse. Een van de nieuwkomers was de ervaren Alves Da Silva, die meteen van zich liet spreken. Samen met Simon Vermeiren deed hij de match kantelen.

Een doelpunt én een uitgelokte strafschop, daar kan je mee thuiskomen: "Die strafschop? Die was zeer licht, dat klopt. Als je niet valt, dan had hij nooit gefloten. Maar ik voelde dat hij me raakte", aldus de winger van Lierse-Kempenzonen. "We mogen de ref ook eens mee hebben, we hadden hem al vaak tegen dit seizoen."

En zo kon Alves Da Silva toch nog op een goede manier het seizoen afsluiten: "Het was een heel erg lastig seizoen voor mij, misschien het moeilijkste uit mijn carrière. Ik had altijd last, het was moeilijk om helemaal fit te raken. Ik heb heel hard geknokt om terug te komen voor de play-offs en ik ben blij toch nog mijn steentje te hebben kunnen bijbrengen na al die maanden blessureleed. Ik heb hier nog een jaar contract en ik heb veel bijgeleerd bij Lierse. Hopelijk kan ik meer laten zien na een goede voorbereiding."

Het prikte toch wel dat ik op de bank moest beginnen -

Simon Vermeiren

Simon Vermeiren moest - door tactische keuzes - ook de start van de play-offs aan zich voorbij laten gaan, maar ook hij kon zich nog laten gelden en werd met vijf doelpunten zelfs nog topschutter in de play-offs. "Ik wil van nature graag belangrijk zijn voor de groep, dus het prikte wel wat dat ik in de play-offs op de bank moest beginnen. Elk moment dat ik kreeg wilde ik me in de ploeg knokken." 

"Met zestien goals over het hele seizoen bekeken mag ik best tevreden zijn over hoe ik de voorbije jaargang heb beleefd", aldus de ex-speler van Beerschot. "Temeer omdat het belangrijke doelpunten waren om toch nog een plekje op te schuiven in de ranglijst."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties