Exclusief: Hanni: "Fans KV Mechelen worden gestraft door stommiteiten van individuen"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 34 reacties

Sofiane Hanni draagt de supporters van KV Mechelen nog steeds in het hart

Exclusief: Hanni: "Fans KV Mechelen worden gestraft door stommiteiten van individuen"
Foto: © Photonews

In een gesprek met één van onze collega's van Walfoot, had Sofiane Hanni het over zijn ex-club KV Mechelen.

Voor Hanni de kleuren van Anderlecht verdedigde, voetbalde hij voor KV Mechelen. Daar groeide hij uit tot één van de beste spelers van de Belgische competitie. De Algerijn is Malinwa nog lang niet vergeten. 

Anderlecht beleefde een rotseizoen, terwijl Mechelen op sportief vlak een schitterend jaar achter de rug heeft. “Ik vond het heel jammer om hen vorig jaar te zien zakken. Het eerste waar ik aan dacht was de Mechelse aanhang. De supporters zijn echt ongelofelijk”, aldus Hanni

“De transfers van vorige zomer waren al een duidelijk signaal dat ze meteen opnieuw wouden promoveren. Als dat dan nog eens lukt én je de Beker kan winnen… dat is ongelofelijk.”

Toch is het nog steeds de vraag of KVM volgend jaar wel opnieuw in 1A speelt. “Die hele zaak rond matchfixing is een enorm spijtig verhaal. Het stoort mij dat de club na zo’n ongelofelijk seizoen kan worden gestraft door de stommiteiten van enkele individuen. Ze gaan de spelers en de supporters straffen die helemaal niets te maken hebben met dat gedoe. Dat is vreselijk oneerlijk”, besloot Hanni.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties