"Weinig mensen geloofden in mij", maar straks staat Rocky Bushiri op het EK voor beloften

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 2 reacties
"Weinig mensen geloofden in mij", maar straks staat Rocky Bushiri op het EK voor beloften

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij KV Oostende ging Rocky Bushiri dit seizoen niet al te veel speelminuten krijgen, dus werd de centrale verdediger op huurbasis naar KAS Eupen gestuurd. Met succes, want hij deed er veel ervaring op. Als kers op de taart mag hij straks ook naar het EK voor beloften.

Rocky Bushiri was dit seizoen steevast basisspeler bij Eupen en toch lichtte de ploeg uit de Oostkantons zijn de aankoopoptie niet. Er wacht hem straks dus een terugkeer naar KV Oostende, maar eerst is er het EK voor beloften in Italië en San Marino.

De ouders van Jelle Bataille

"Er waren er weinigen die in mij geloofden. Maar kijk, nu sta ik er toch, met dank aan vele mensen", zei de 19-jarige verdediger bij Het Laatste Nieuws. Bushiri bedankte onder meer beloftentrainer Andy Vervenne, zijn makelaar en de ouders van Jelle Bataille. "Zij vingen mij destijds op als was ik hun eigen zoon."

Bushiri blikt overigens met een positief gevoel terug op zijn uitleenbeurt aan Eupen. "Ik ben er sterker van geworden, op mentaal vlak -ik zat er vaak alleen- en als voetballer. Zo is mijn positiespel nu pakken beter. En er is nog progressiemarge", besloot Bushiri.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties