Rode Duivel lost probleem bij nationale ploeg op: "Mijn grootste kwaliteit ligt in het draafwerk"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Timothy Castagne kan Thomas Meunier nu perfect vervangen

Rode Duivel lost probleem bij nationale ploeg op: "Mijn grootste kwaliteit ligt in het draafwerk"
Foto: © photonews

Timothy Castagne is in Italië een completere voetballer geworden. De rechtsachter werd bij de Rode Duivels gebombardeerd als stand-in van Thomas Meunier en lijkt nog aan loopvermogen gewonnen te hebben. Maar dat is ook makkelijk te verklaren.

Bondscoach Martinez vertrouwde ons onlangs toe dat de afwezigheid van Meunier tegen Frankrijk op het WK niet zo'n groot probleem was geweest als Castagne toen al dit niveau had gehaald. In Italië werken ze hard aan de fysieke eigenschappen van de Luxemburger. "Wij hebben soms driemaal per week spierversterkende oefeningen voor de benen. In België kende ik dat niet", klinkt het in S/V Magazine.

De benen zijn wel niet in volume toegenomen. "Omdat we enorm veel lopen. Maar ondanks dat zie ik me niet snel nog 5 tot 6 kilogram aankomen. Ik zou daar niets mee winnen. Mijn grootste kwaliteit ligt in het draafwerk. Er zijn posities waar je echt sterk moet zijn. Maar in mijn rol, en zeker in een 3‑5‑2-veldbezetting of bij de Belgische nationale ploeg waar je op de flank constant voor diepgang moet zorgen, is dat niet nuttig. Ik zou het risico lopen om mijn fysieke rendement te verliezen."

Castagne past daardoor perfect in het systeem van Martinez. "Mijn sterke punt is de aanvallende sprint om vervolgens weer terug te keren en defensief één-tegen-één te staan, waarna ik nog altijd voldoende jus in de benen heb."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties