Mechelen geeft 16-jarige linksback eerste contract

Redactie
Mechelen geeft 16-jarige linksback eerste contract
Foto: © Photonews

De competities in Europa zijn opnieuw begonnen en dat wil zeggen dat er heel wat nieuws is. Wij houden u via dit overzicht ook op de hoogte van de kleine nieuwtjes die er dagelijks te rapen vallen.

Mechelen geeft 16-jarige linksback eerste contract

KV Mechelen heeft opnieuw een jeugdspeler een profcontract gegeven. De 16-jarige Dylan Dassy is een echt jeugdproduct van Malinwa en zette zijn kribbel onder een verbintenis bij de club tot 2021 met optie op een extra jaar.

Sprokkels

Ploegmaat Vermaelen heeft corona

Met Gotoku Sakai is nu ook een ploegmaat van Thomas Vermalen bij het Japanse Vissel Kobe besmet geraakt met corona.


Genk laat wie wil naar huis trekken

Ook bij KRC Genk hebben ze inmiddels besloten dat de buitenlanders die dat willen naar hun eigen land mogen afreizen in afwachting van het einde van de coronacrisis. Ze zullen wel intensief opgevolgd worden.


UEFA komt deze week samen, plan ligt op tafel

De UEFA zal deze week via een nieuwe conference call bekijken wat er mogelijk is voor de afwikkelingen van de diverse Euroepse competities. UEFA-baas Ceferin trekt daarbij de kaart dat alles voor 30 juni moet afgehandeld zijn - de Premier League had al een plan tot half juli klaarliggen.


Drukke agenda voor Pro League donderdag

Donderdag staat een ­nieuwe raad van bestuur van de Pro ­League geprogrammeerd. Het zal een videoconference call worden met een héél drukke agenda. De toekomst van de competitie, de afwikkeling van dit seizoen én een en ander over de tv-gelden. 


Geetbets niet eerste, maar wel kampioen

Opmerkelijk: in de derde provinciale A in Brabant is Geetbets kampioen. Ze stonden tweede op een punt van de leider, maar hadden een match minder gespeeld.


MVV Maastricht en Fuat Usta scheiden na dit seizoen

De wegen tussen MVV Maastricht en Fuat Usta scheiden na dit seizoen. Dat heeft de club uit Maastricht bekendgemaakt.


Torhout haalt speler op bij Knokke

Francis Cathenis trekt van Knokke naar Torhout. Dat hebben de West-Vlamingen bekendgemaakt in een persbericht.


Steeds meer mensen in de bres tegen Corona

In Spanje en Italië is de Corona-crisis enorm hard aan het toeslaan. Steeds meer solidariteit treedt ondertussen op. Zo worden her en der maskers gemaakt en doneerde Almeria 1,2 miljoen euro. 


Legende Atlético overleden

José Luis Capon - toch wel een legende voor Atlético Madrid - is overleden ten gevolge van het Corona-virus. RIP, José! 


Nationaal stadion Wales wordt ziekenhuis

Het Millenium Stadium - dat is het nationale stadion van Wales - verandert in een ziekenhuis met 2000 bedden voor mensen die besmet zijn met het coronavirus.


Enorme besparingen bij Juventus

Juventus zorgt voor een enorme besparing de komende maanden. In afspraak met staf en spelers zou het in totaal gaan over niet minder dan 90 miljoen euro tot eind juni. 


Van Imschoot nieuwe coach bij Lierse

Tom Van Imschoot is de nieuwe coach van Lierse. Dat heeft de club bekendgemaakt in een persmededeling. 


Lommel neemt afscheid van keeperstrainer

Peter Schildermans traint al acht jaar de doelmannen van Lommel. Zijn contract loopt dit jaar af en het zal niet worden verlengd, weet Het Belang van Limburg. Schildermans gaat op zoek naar een andere uitdaging, liet hij weten bij de krant.


🎥 Spelers KV Oostende roepen op om maatregelen te volgen

De overname en licentie van KV Oostende staan op de helling, maar de spelers proberen daar zo weinig mogelijk aan te denken. In eerste instantie moet de coronacrisis overwonnen worden.

In navolging van heel wat andere clubs stuurde ook de kustploeg een filmpje de wereld in, waarin gevraagd werd de maatregelen van de overheid op te volgen.


Terreinverzorger Antwerp gaat gewoon door

Het zijn vreemde tijden voor iedereen, maar de terreinverzorgen van Antwerp gaat voorlopig door met zijn werk. "Telewerk is voor ons moeilijk", klinkt het in Gazet van Antwerpen.


Clubs in de bres voor de Bijzondere Eredivisie

De coronacrisis treft kinderen en jongeren met een beperking en hun ouders hard. Om hen te ondersteunen heeft de landelijke organisatie van de Bijzondere Eredivisie samen met de deelnemende clubs een alternatief bedacht voor de spelers die nu thuiszitten. VVV-Venlo gaf de aftrap op 26 maart voor een hartverwarmend initiatief.


Spelers Bayern en Dortmund doen geste

De spelers van Bayern München en Borussia Dortmund gaan akkoord met een tijdelijke loonsvermindering, zodat de rest van het personeel ook kan worden doorbetaald.


LaLiga springt in de bres voor teams die het lastig krijgen

De Spaanse voetbalbond zal volgens de Spaanse pers niet minder dan 500 miljoen euro vrijmaken voor clubs die door de Corona-crisis in financiële moeilijkheden komen.


Hoe passeert Neymar zijn dagen? Wel ... met Padel!

Ook Neymar kan momenteel geen voetbaltrainingen afwerken met de ploeg. Al liet de Padel World Tour ondertussen weten dat hij zich op andere manieren aan het bezig houden is ...


CR7 leert kindjes handen wassen

Cristiano Ronaldo zit momenteel in quarantaine op Madeira met zijn kinderen. De Portugese superster leert zijn kinderen Mateo, Alana en Eva alvast hoe ze hun handen moeten wassen.


Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties