Competitiehervorming opnieuw op tafel: 'Minder clubs in play-off 2 en kans op twee zakkers'

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 10 reacties
Competitiehervorming opnieuw op tafel: 'Minder clubs in play-off 2 en kans op twee zakkers'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vorige maand werd er al gestemd over de structuur van de competitie en die werd behouden -16 ploegen in 1A en 8 in 1B. Over de invulling daarvan kon nog wel gediscussieerd worden en dat staat vandaag op het programma.

De voorstellen die Sporza in handen kreeg zien er toch wel wat anders uit dan de huidige competitieformule. De bakken kritiek op play-off 2 zou daar wel iets mee te maken kunnen hebben.

1A 

Na een reguliere competitie van 30 matchen spelen de nummers 1 en nummers 6 in play-off 1, dat blijft ongewijzigd. Vervolgens spelen de nummers 7, 8, 9 en 10 in play-off 2 om een Europees ticket. Om dat te halen moet er nog wel gewonnen worden van de vierde van PO1.

De laatste zes ploegen spelen ook nog tegen elkaar en de laatste zal degraderen. Ook voor de voorlaatste is er nog een 'onaangename verrassing' in petto.

1B

Hier zullen acht ploegen in aantreden die vier keer tegen elkaar zullen spelen. Er zullen geen twee periodes meer zijn. De nummers 1 tot en met 4 spelen een play-off tegen elkaar voor promotie. De winnaar stijgt en de tweede speelt nog een barrage tegen de voorlaatste van de play-downs in 1A.

Ook 1B zal play-downs hebben. De verliezer hiervan zakt naar de hoogste amateurklasse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties