Groep Rode Duivels: Kazachstan kent geen problemen met San Marino

Nils Wens

Vanavond spelen de Rode Duivels hun kwalificatiematch tegen Schotland, maar deze middag stonden met Kazachstan en San Marino de twee slechtste ploegen van de groep al tegenover elkaar.

San Marino hield verrassend lang stand tegen Kazachstan, maar net voor de rust moest doelman Benedettini zich toch gewonnen geven. Een doelpunt van Kuat zorgde voor de verdiende 1-0 ruststand.

De veer was gebroken bij San Marino en dat werd na de rust pijnlijk bevestigd. Op het uur maakte Fedin de 2-0 en in de slotfase deden Suyumbaev en  Islamkhan er nog twee bij voor Kazachstan. 4-0 was dus de duidelijke score.

Knap tweede

Door deze overwinning van Kazachstan blijft San Marino moederziel alleen laatste. Het land wist nog geen punten te behalen in deze kwalificatiecampagne. Kazachstan komt nu op een knappe  tweede plaats met 6 op 12.