Euro U21: Luka Jovic en de andere vedetten van groep B
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Reggio Emilia
| 0 reacties

Wie zijn de vedetten van Servië, Duitsland, Denemarken en Oostenrijk op het EK U21?

Euro U21: Luka Jovic en de andere vedetten van groep B
Foto: © photonews

Het EK voor beloften is voor sommige spelers een springplank in hun carrière geweest en zal ook dit jaar weer een uitgelezen mogelijkheid voor jonge toppers zijn om zich in de kijker van grote clubs te spelen.

De UEFA lichtte van elke land de speler uit de selectie die volgens hen over het meeste talent beschikt.  Zondag stelden we de vedetten van groep A aan u voor, nu doen we groep B aan en dinsdag is het de beurt aan groep C.

Denemarken

9 goals in 18 matchen voor de Deense beloften en in het seizoen 2018-2019 32 keer trefzeker in 48 matchen voor FC Kopenhagen. We moeten u dus niet vertellen wat de kwaliteit van Robert Skov is. Geef ook best geen vrijschoppen weg rond de grote rechthoek, want hij knalde er dit seizoen acht tegen de touwen!

Oostenrijk

Schlager: geen charmelied, maar wel een Oostenrijker die vooral bij de fans van Club Brugge wel een belletje zal doen rinkelen. De middenvelder van RB Salzburg scoorde de openingstreffer en was de aangever bij de 3-0 in de afstraffing die blauw-zwart in februari kreeg. Xaver Schlager speelde én scoorde ook al voor de hoofdmacht van zijn land.

Servië

Hier moeten we geen tekeningetje bij maken. Luka Jovic is de absolute vedette van Servë. De aanvaller maakte indruk in de Europa League met Frankfurt en verkaste voor 60 (!) miljoen euro naar Real Madrid. Hij scoorde zeven keer in negen kwalificatiematchen bij de U21 en vormt sinds kort een spitsenduo met Aleksandar Mitrovic (ex-Anderlecht) bij de hoofdmacht. Op het WK in Rusland speelde hij één minuut.

Duitsland

De beloften krijgen de kans om de teleurstellingen van ‘Die Mannschaft’ op het WK en in de Nations League door te spoelen. Zij rekenen daarvoor op Florian Neuhaus van Borussia Mönchengladbach. De aanvallende middenvelder deed in het verleden ervaring op in de Duitse tweede klasse, maar speelde dit seizoen op twee matchen na alles voor Die Fohlen. Het grootste deel van de U21 heeft net zoals Neuhaus heel wat ervaring in de Bundesliga.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties