Martinez tempert de (enorme) verwachtingen rond Verschaeren: "Ongeveer een vijftigtal matchen nodig om zijn potentieel in te schatten"
Florent Malice
Clint Vens en Florent Malice vanuit Sassuolo
| 1 reacties

Bondscoach Roberto Martinez wil de progressie van Verschaeren geduldig afwachten

Martinez tempert de (enorme) verwachtingen rond Verschaeren: "Ongeveer een vijftigtal matchen nodig om zijn potentieel in te schatten"

Op welk moment is een belofte klaar om zich te integreren bij de Rode Duivels of een volwaardige basisspeler te worden bij zijn club? Roberto Martinez predikt geduld.

Voor Roberto Martinez is het, ondanks de nederlaag tegen Polen, kristalhelder: "Enkele van de U21 zijn bijna klaar om bij de kern van de Rode Duivels aan te sluiten. Ik had hen normaal al opgeroepen, maar dit EK is een belangrijke doelstelling." 

De kloof tussen de belofteselectie en de grote jongens is nochtans erg groot: "Dat is normaal. Maar zonder concrete cijfers te geven, weet ik dat enkele spelers klaar zijn en ik ben opgetogen met zo'n enorme weelde ter mijner beschikking."

Het geval Yari 

Dit EK U21 is de ideale gelegenheid om te ontdekken wat sommige jongens kunnen op Europees niveau, dat geldt ook voor Yari Verschaeren: "Het is fantastisch om Yari Verschaeren zijn debuut te zien maken bij de beloften, wie had een jaar geleden kunnen voorzien dat hij nu basisspeler zou zijn bij Anderlecht?" 

"Maar men moet geduld uitoefenen, wat niet evident is in het voetbal. Ik heb altijd al gezegd dat een jongere zo'n 50 matchen in de hoofdmacht moet spelen vooraleer je zijn werkelijke potentieel, zijn capaciteiten en hoe hij met bepaalde situaties omgaat, kan inschatten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties