Orel Mangala (lichtpunt op het EK) stelt zich voor aan het Belgische publiek
Hannes Van Gael Manuel Gonzalez Florent Malice
Hannes Van Gael, Manuel Gonzalez en Florent Malice vanuit Sassuolo
| 2 reacties

Wie is Orel Mangala, jeugdproduct van Anderlecht en titularis op het EK U21?

Orel Mangala (lichtpunt op het EK) stelt zich voor aan het Belgische publiek

Orel Mangala is een van de sterkhouders van de Belgen op het EK U21: een uitgelezen mogelijkheid om de 21-jarige middenvelder te leren kennen.

De match tegen Polen had helemaal anders kunnen uitdraaien als het schot van Orel Mangala in de 14e minuut niet op de paal was gestrand. Het had hem bovendien ook wat meer bekendheid kunnen opleveren in België.

Box-to-box

De middenvelder van Stuttgart (uitgeleend aan Hamburg dit seizoen, nvdr.) heeft namelijk nooit voor een eerste elftal in ons land gespeeld. Hij omschrijft zichzelf als volgt: "Een box-to-box die kan verdedigen én aanvallen, en die agressief en op techniek kan spelen."

Mangala gaf overigens alles behalve een slechte indruk tegen Polen. "Op persoonlijk vlak heb ik een goede partij achter de rug, maar dat is niet het belangrijkste. Bij die eerste tegengoal lieten we te veel ruimte, al bewogen de Polen erg slim in onze rug", verklaarde hij daags na de match.

Orel Mangala draaide een goed seizoen bij Hamburg en is misschien niet de meest bekende belofte bij het Belgische publiek. Hij werd gevormd bij Anderlecht en brak er nooit door bij de A-kern. "Daar heb ik geen spijt van, absoluut niet. Ik heb een ander pad gekozen." 

"Deze selectie is de bekroning van een topseizoen en ik ben blij dat ik me kan tonen voor België. Door de hoge intensiteit van het Duitse voetbal was ik in staat om zondag een hele match te blijven lopen", legde Mangala uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2. Bundesliga

Nieuwste reacties