OFFICIEEL: Racing Genk heeft tweede toptransfer beet

Simon Wauters
Simon Wauters
| 20 reacties
OFFICIEEL: Racing Genk heeft tweede toptransfer beet

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar Benjamin Nygren is van Racing Genk. Het Zweedse toptalent tekende een contract tot 2024.

Nygren is een zeventienjarige aanvaller die van IFK Göteborg komt en zowel centraal als op de flank uit de voeten kan. Genk noemt hem op de clubsite  ‘een echte stylist, met een uitstekende techniek, snelheid en vista’.

Heel wat andere grote namen uit het Europese voetbal wouden Nygren aantrekken. Genk laat op de clubsite dan ook weten erg blij te zijn dat hij voor hen koos.

Nygren speelde nog maar vijftien wedstrijden voor de hoofdmacht van Göteborg, maar maakte daarin heel wat indruk. Hij scoorde zes keer én gaf vijf assists.

Eerder haalde Racing Genk ook al Théo Bongonda weg bij Zulte Waregem voor zeven miljoen euro. Bongonda en Nygren moeten het –vermoedelijke- vertrek van aanvoerder Leandro Trossard opvangen.

Racing Genk communiceert geen transfersom. Volgens eerdere berichten zouden ze 3,7 miljoen euro op tafel leggen, maar kan dat bedrag via bonussen nog oplopen tot 4,5 miljoen euro. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties