Analyse Eerste open training Zulte Waregem met minder nieuwkomers (al is er eentje op komst!) dan anders: in welke dossiers loopt het moeilijk en waarom?
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 5 reacties
Eerste open training Zulte Waregem met minder nieuwkomers (al is er eentje op komst!) dan anders: in welke dossiers loopt het moeilijk en waarom?
Foto: © photonews

Zulte Waregem is sinds begin deze week aan het trainen, maar het seizoen wordt natuurlijk pas écht op gang getrokken op zaterdagnamiddag met een eerste open training voor de supporters. Of de fans daar al veel nieuwkomers gaan zien? Het was nog geen makkelijke mercato voor Essevee.

Onder de supporters leeft toch wat onmin. Normaal gezien mogen ze op de eerste open training al meteen heel wat nieuwkomers verwachten, dit jaar lijkt dat enigszins minder te zijn - al liggen er nog een aantal deals (Waaronder die van Cyle Larin de meest prangende?) in de pijplijn en is er met Oberlin toch al één transfer in kannen en kruiken.

Aan uitgaande zijde kon Essevee goed cashen aan Theo Bongonda, terwijl ook de deal van Hicham Faik richting Heerenveen zo goed als rond is. Normaal gezien is de Nederlander zaterdag aanwezig op de eerste training van de Friezen en dus niet meer aan de Gaverbeek.

Inkomend?

Inkomend heeft Zulte Waregem tot op heden echter dus nog maar één nieuwkomer kunnen binnenhalen. Enkele prioritaire plannen zijn tot op heden niet tot een landing kunnen komen. Middenvelder Jens Stage van Aarhus, momenteel met Denemarken op het EK U21, wil graag naar België komen, maar botst (vooralsnog) op een njet van zijn Deense club.

Ook op aanvaller Ali Alipour van Persepolis is het vooralsnog wachten. Essevee deed al twee keer een aanbod (tot 700.000 euro), maar dat is vooralsnog te weinig voor de Iraniërs. Zij willen 1 miljoen euro en zijn voorlopig ook bezig met het regelen van het ontslag van hun coach Branko Ivankovic, waardoor een transfer van Alipour geen hoogdringendheid is. 

Eerste training

En zo nog geen karrenvracht nieuwkomers op de eerste training van Zulte Waregem, al maakt Francky Dury zich nog niet al te veel zorgen - de transfermarkt sluit pas binnen een dikke twee maanden en de profielen zijn duidelijk gestipuleerd.

Vanaf 15 uur begint de eerste training - TOPE met de fans - op de oefenvelden aan de Zuiderlaan in Waregem. En zijn er niet al te veel nieuwkomers? Dan is er toch het nodige vertier, eten en drinken. "Honger en dorst hoef je niet te lijden. De Supportersfederatie EsseveeFANS zorgt voor braadworsten en je kan onze G-voetbalploeg steunen door van hun pannenkoeken te smullen", klinkt het alvast bij Essevee. Cashless betalen kan met de nieuwe seizoenskaart (of met die van vorig jaar voor wie zijn abonnement nog niet verlengde).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties