Wie zijn die twee nieuwe Congolezen van RSC Anderlecht?

Florent Malice
Florent Malice
| 6 reacties
Wie zijn die twee nieuwe Congolezen van RSC Anderlecht?

Michel Vlap, het is niet de enige nieuwkomer bij RSC Anderlecht. Paars-wit haalde namelijk ook twee talenten van Tout-Puissant Mazembe. Maar wie zijn Meschack Elia en Arsène Zola? Een kennismaking.

Dat beiden te boek staan als grote talenten in Congo hoeft niet te verbazen. TP Mazembe is ook de grootste club in het land en slaagt er wel vaker in spelers in Europa te stallen. Beiden zijn ook (jeugd)international, dat zegt al wel wat. 

Meschack Elia

Als jongste speler bij de Congolese nationale ploeg was hij op zijn 18e al eens de beste speler op de CHAN, de Afrika Cup met enkel spelers die ook in Afrika voetballen. De linkerflankspeler scoorde op dat toernooi vier keer en ondertussen heeft hij ook al zes keer gescoord bij de 'officiële' nationale ploeg van Congo. Zijn voornaamste wapen? Zijn traptechniek: 

Hij wordt al eens de Neymar van Congo genoemd, ook door ... Yannick Bolasie, die ze bij paars-wit nog wel zullen kennen. 

Arsène Zola

Zola is dan weer een heel ander type. Hij kan overweg centraal achterin en op linksachter en is een echt academieproducht van Mazembe. Door een administratief foutje zorgde hij wel al eens voor een diskwalificatie van zijn land op een jeugd-Afrika Cup. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties