Sportief directeur Arnesen licht al tipje van sluier op over hoe Anderlecht gaat spelen
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Venlo
| 19 reacties

Anderlecht wil met Vlap en Verschaeren achter de spitsen spelen

Sportief directeur Arnesen licht al tipje van sluier op over hoe Anderlecht gaat spelen
Foto: © photonews

Pieter Gerkens vertelde ons donderdag dat Vincent Kompany er verschillende systemen wil inslijpen. In elk van die systemen moet elke speler tot in detail weten wat hij op welk moment moet doen. Maar op het middenveld is het duidelijk hoe de plaatsjes zullen ingevuld worden.

Kompany wil offensief voetbal, met veel pressing op de helft van de tegenstander. Dan heb je ook veel volk nodig op die helft. "De bedoeling is om met een driehoek met de punt achteruit op het middenveld te spelen. Met Verschaeren en Vlap achter de diepe spits dus ja", aldus Frank Arnesen.

Dat betekent ook maar één verdedigende middenvelder voor de verdediging. Heeft Anderlecht op dit moment zo'n type? Kums? "Ja, dat kan. We moeten zien of we zo'n type hebben die dat kan. Maar dat moeten we nog bekijken met Vincent."

Voor mij is het belangrijkste dat Kompany op het veld staat

In ieder geval is het voor Arnesen de bedoeling dat Kompany zoveel mogelijk op het veld staat. "Voor mij is het belangrijk dat hij in de eerste plaats speler is. Want met hem zetten we met één speler drie stappen vooruit qua leiderschap, présence en kwaliteit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties