KBVB werkt aan reglementsverandering, maar... dat zal nog niet voor komend seizoen zijn
Redactie
| 11 reacties

Het nieuwe KBVB-reglement zal pas tegen 2020-2021 klaar zijn

KBVB werkt aan reglementsverandering, maar... dat zal nog niet voor komend seizoen zijn
Foto: © photonews

De nieuwe CEO van de KBVB, Peter Bossaert, had al lang opgemerkt dat het KBVB-reglement verouderd was. Hij had dus al de opdracht gegeven om dat onder de loep te nemen en te vernieuwen. Maar dat is geen proces dat op een paar weken in orde is.

Bossaert stuurde het reglement naar de KUL waar professor sportrecht Frank Hendrickx en zijn team het helemaal onder handen zullen nemen. Dat het nu aangepast wordt heeft volgens Hendrickx niets te maken met de huidige commotie. 

"Het is een groot werk, maar het staat volledig los van lopende zaken. Het is een reglement voor de toekomst", zegt professor Hendrickx bij Sporza. "Het is belangrijk dat supporters weten dat het gemoderniseerde reglement niet met terugwerkende kracht kan toegepast worden."

Normaal gezien moet het deze zomer klaar zijn, maar dan is het nog niet toepasbaar. "Ik denk dat het belangrijker is dat we grondig te werk gaan, dan snel. Daarna moet een herziening nog goedgekeurd worden door de bevoegde instanties bij de bond. Als je naar het hele pakket kijkt, dan moet je rekenen op een nieuw reglement in het seizoen 2020-2021."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties