Euvrard (OHL) verheugd met nieuwe middenvelder: "Moeten hem alleen nog leren om wél de promotie te vieren"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

OHL-trainer Vincent Euvrard blij met de komst van ervaren Tom Van Hyfte

Euvrard (OHL) verheugd met nieuwe middenvelder: "Moeten hem alleen nog leren om wél de promotie te vieren"
Foto: © photonews

Vincent Euvrard wilde er vorig weekend nog vijf à zes versterkingen bij. Met de komst van Tom Van Hyfte (Beerschot Wilrijk) mag de oefenmeester van Oud-Heverlee Leuven de komst van een ervaren middenvelder afvinken. "We hebben concurrentie nodig om mee te doen voor de titel."

Van Hyfte zag zijn aflopende contract bij Beerschot Wilrijk niet verlengd worden. De ex-middenvelder van Roda en MVV stond al twee keer eerder dicht bij een overgang naar den Dreef, maar de derde keer is dus de goede keer. Tot genoegen van coach 'Vince' Euvrard.

"We hebben extra concurrentie nodig om competitief te zijn in 1B", aldus Euvrard. "Met Mercier, Maertens, Van Hyfte en Keita hebben we vier middenvelders met heel wat ervaring. Keita is nog jong maar heeft zijn ervaring wel al mee. Concurrentie mag geen probleem zijn. Dat brengt het niveau van iedereen omhoog. En dat zal nodig zijn om mee te doen voor promotie", beseft hij. 

Brok ervaring op middenveld

Van Hyfte was vorig jaar een onbetwistbare basisspeler én aanvoerder op 't Kiel. "Tom was vorig seizoen goed voor 98% van alle speelminuten. Hij is topfit en weet wat het is om aan de kop van 1B te spelen. Hij weet ook wat het is om promotiematchen te spelen. Alleen weet hij nog niet wat het is om de promotie te vieren. Dat moeten we hem dit jaar nog leren", lacht Euvrard

Een linksvoetige (centrale) verdediger is nu prioriteit. Jong of oud, dat maakt niet uit. "Het moeten niet allemaal spelers van 23 jaar zijn. Het is vooral belangrijk dat de speler in kwestie iets kan betekenen voor ons. Als die speler er nog voor de stage komt, dan zou dat snel zijn. Maar wie weet. Soms gaat het heel snel met sommige dossiers. Kijk maar naar Van Hyfte", besluit Euvrard

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties