STVV van urenlange begrafenis naar winst tegen Gent: "Een rollercoaster, het is een mooi eerbetoon aan Mo geworden"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Heist-op-den-Berg
| 0 reacties

Marc Brys vat emotionele dag voor hem en zijn spelers samen

STVV van urenlange begrafenis naar winst tegen Gent: "Een rollercoaster, het is een mooi eerbetoon aan Mo geworden"
Foto: © photonews

Het verlies van de betreurde Mo Nitcheu, op amper 19-jarige leeftijd omgekomen in een dodelijk ongeval, was een gigantische klap voor de hele STVV-familie. Er werd zaterdag afscheid genomen van de jongeman. 's Avonds moest er dan nog een wedstrijd gespeeld worden. STVV won zowaar nog.

Uiteraard woonden Marc Brys en zijn spelers de begrafenis in de Sint-Catharinakerk in Hasselt bij. "In een bomvolle kerk. De begrafenis was Afrikaans getint. Dan krijg je bijzondere taferelen. Dat is emotioneel en mooi om daarvan getuige te zijn", aldus de Truiense coach.

Mooie woorden van kapitein

Zo'n jongen moeten afstaan en dan is er dat moment van rouw in een indrukwekkende plechtigheid. Het doet ook met hem iets. "Dan ga je uw hart mooi verwoorden. Onze kapitein heeft met mooie woorden de kerk toegesproken. Het was een viering van twee uur en een half à drie uur. Na een snelle maaltijd was het dan naar hier afzakken", vervolgt Brys het verhaal van de dag.

Ongelooflijk eigenlijk dat die match in Heist-op-den-Berg nog gespeeld werd. En STVV kwam warempel sterk voor de dag. De Kanaries klopten AA Gent met 4-2. Wat een dag. "Het was een rollercoaster. Een wedstrijd die eigenlijk niet gespeeld mocht worden, maar dan zie je dat onze groep heel hecht wordt, vinnigheid toont en iets wil neerzetten. Iedereen bij ons heeft nu nood aan mekaar. Het is dan een mooi eerbetoon aan Mo geworden."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties