Marc Brys ziet toch ook iets mooi voortvloeien uit tragedie
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Brys beschikt na overlijden van Mo Nitcheu over zeer hechte spelersgroep

Marc Brys ziet toch ook iets mooi voortvloeien uit tragedie
Foto: © photonews

Het overlijden van Mo Nitcheu zal nog lang nazinderen in heel Sint-Truiden. Verschrikkelijk om hem op zo'n jonge leeftijd al te moeten afgeven. Zo'n groot verlies doet mensen ook steun zoeken bij mekaar. STVV zou er als groep wel eens sterk kunnen doorheen komen.

Dat is alvast wat trainer Marc Brys laat blijken. De Truiense spelerskern hangt sinds het overlijden van Mo Nitcheu enorm aan mekaar. "Iets moois dat voortvloeit uit een tragedie, dat is wat er gebeurd is. Dit is nu een heel hechte groep", bevestigt Brys aan Voetbalkrant.

Er moest toch wel aan gezwoegd worden 

De Antwerpenaar merkt echt wel een verschil op en is tevreden dat zijn spelers nu zo aan mekaar klitten. "Daar heb je als trainer toch wel aan gewerkt. We hadden eerst een heterogene groep en er moest toch wel aan gezwoegd worden. Die stroefheid is nu weg. De youngsters integreren zich volop en voelen nu meer comfort. De routiniers zien dat ook."

De Truienaars demonstreerden hun samenhorigheid door voorbije zaterdag met 4-2 de maat te nemen van AA Gent. Toch blijft Brys met de voeten op de grond. "De grootste fout die we kunnen maken, is door dit als een waardemeter te beschouwen. Dit als referentiepunt gebruiken, zou dwaas zijn. De tegenstander kwam terug uit stage. Bij ons kwamen er bijzondere gevoelens los vanwege Mo."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties