Björn Engels : Eerst de Premier League en dan bij de Rode Duivels?
Florent Malice
Arjen T'Sjoen en Florent Malice
| 4 reacties

Björn Engels : eerst de Premier League en dan bij de Rode Duivels?

Björn Engels : Eerst de Premier League en dan bij de Rode Duivels?
Foto: © photonews

Björn Engels trekt naar de Premier League. De verdediger verlaat Stade de Reims dus voor Aston Villa. Lukt hem daar om een selectie voor de Rode Duivels af te dwingen?

Björn Engels24 jaar en goed voor bijna 100 wedstrijden in de Jupiler Pro League bij Club Brugge. Hij kende een minder geslaagd seizoen bij Olympiakos en vervolgens was hij een absolute sterkhouder bij Stade de Reims. Tot op vandaag werd hij echter nog niet geselecteerd voor de Rode Duivels. 

De ontgoocheling

Engels was er ooit wel bijna bij. In zijn eerste seizoen als basisspeler bij Club Brugge in 2013-2014 haalde Engels een erg hoog niveau. Jammer genoeg voor hem had Marc Wilmots toen zijn volledige selectie klaar. In 2016 stond hij op de shortlist om mee te gaan naar het EK, maar moest hij met een blessure afhaken. 

Dat hij er niet bij was op het EK ziet hij een beetje als zijn eigen schuld: "Ondanks mijn blessure wou ik in de wedstrijd tegen Anderlecht per se spelen. Het verslechterde en ik kon het EK vergeten", vertelde Engels in Sport/Voetbalmagazine. "Mijn club kwam altijd op de eerste plek."

In Olympiakos volgde de nieuwe bondscoach Roberto Martinez hem niet meer. Hij speelde wel enkele goede wedstrijden zoals in de Champions League tegen Juventus. 

Reims

Bij Reims verging het Engels vervolgens een pak beter. Hij was er onbetwist titularis, maar hoorde nog niks van de bondscoach. Zijn voormalig ploeggenoot Brandon Mechele is intussen een vast lid van de selectie geworden. Dedryck Boyata deed het goed op het WK en Jason Denayer heeft een basisplek in de top van de Ligue 1. 

Roberto Martinez twijfelt over de kwaliteiten van Engels. Als Engels ook een basisplek in de Premier League kan verwerven dan zit een selectie eraan te komen. De Premier League is nu eenmaal toch een tikje belangrijker dan de rest. 

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties