Hoe zit dat nu met de taakverdeling bij Anderlecht? Arnesen, Verschueren en Kompany vermijden elkaars vaarwater
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 11 reacties

De rolverdeling bij Anderlecht is iets ingewikkelder dan bij andere ploegen

Hoe zit dat nu met de taakverdeling bij Anderlecht? Arnesen, Verschueren en Kompany vermijden elkaars vaarwater
Foto: © photonews

Hoe zit dat nu met die structuur bij Anderlecht? Bij de meeste ploegen is er één technisch directeur en die neemt de beslissingen. Bij Anderlecht zijn er nu drie van die topfiguren die zich met transfers bezighouden.

U zal zeggen: bij Genk zijn ze ook met veel. Maar het is nog altijd Dimitri De Condé die de knoop doorhakt als technisch directeur. Bij Anderlecht is die rol weggelegd voor Michael Verschueren. Maar alles gebeurt in samenspraak met manager Vincent Kompany, die dus zelf ook zijn spelers mag voorstellen.

Kompany haalde zelf Samir Nasri en Sidney Sam naar de club. Ook Philippe Sandler is normaal via hem nog op komst. Verschueren rondde de deals af. Wat is dan de taak van Arnesen? Die heeft als sportief directeur via zijn contacten in Nederland Michel Vlap naar Brussel gehaald.

Maar zijn voornaamste taak zal er de komende maanden uit bestaan om een deftig scoutingsapparaat uit de grond te stampen. Daar is hij al een tijdje mee bezig en dat wordt ook zijn hoofdtaak. Hij moet de spelers aanbrengen die dan via Kompany en Verschueren zullen passeren.

Maar ook voor de jeugdacademie moet hij de grootste talenten van Europa proberen vinden en overtuigen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties