Ludovic Buysens: "Ik hoop met Dender de Play Offs te halen"
Arjen T'Sjoen
| 1 reacties

Ludovic Buysens wil bij Dender meedoen voor de Play Offs

Ludovic Buysens: "Ik hoop met Dender de Play Offs te halen"
Foto: © photonews

Ook in Eerste Amateur is de voorbereiding op het nieuwe seizoen van start gegaan. Ludovic Buysens gaat met FCV Dender op zoek naar een plek in de Play Offs.

Ludovic Buysens speelde in het verleden bij AA Gent, STVV en SK Lierse. Intussen voetbalt de verdediger in Eerste Amateur waar hij een goed seizoen doormaakte met FCV Dender. 

Met tevredenheid blikt hij dan ook terug: "Het seizoensbegin verliep stroef, maar na enkele speeldagen kwam we in een soort van ritme terecht. Uiteindelijk groeiden we uit tot een goed gebalanceerde groep met heel wat kwaliteiten. We stonden een hele tijd hoog in het klassement, maar toen we hoorden dat er geen licentie was aangevraagd werd het allemaal wat minder."

Play Offs zijn geen must

Ook naar volgend seizoen toe ziet hij het positief: "We moeten toch opnieuw wat beter presteren dan vorig jaar. De Play Offs halen is geen must, maar ik hoop toch dat we er het hele seizoen dichtbij zullen zijn." 

Met meer dan 100 wedstrijden in de Jupiler Pro League op de teller kan Buysens de jonge groep ook de nodige ervaring bijbrengen: "In Eerste Amateur kom je in een reeks terecht met veel goede spelers en goed voetbal. Ik speel centraal achterin en op die manier probeer ik de ploeg te leiden en tijdens de wedstrijden te zorgen voor een goede organisatie."

Coach worden? Vroeger zou ik daar nooit aan gedacht hebben, maar het begint toch meer en meer te kriebelen"

Buysens is intussen 33 jaar en gaat nog niet stoppen met voetbal, maar denkt toch al na over de verdere toekomst: "Vroeger zou ik nooit eraan gedacht hebben om coach te worden, maar met de jaren veranderde dat toch wat. Als ik de jeugdtrainingen dan zie dan begint het toch wat te kriebelen om er misschien ooit zelf aan te beginnen. Voorlopig denk ik dan vooral aan het jeugdvoetbal, maar je weet het nooit." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties