Spelers hopen dat scheidsrechters niet alles tot de letter van de wet toepassen: "Voetbal blijft natuurlijk ook emotie"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 8 reacties

Vadis Odjidja heeft enkele bedenkingen bij de nieuwe regels

Spelers hopen dat scheidsrechters niet alles tot de letter van de wet toepassen: "Voetbal blijft natuurlijk ook emotie"
Foto: © photonews

AA Gent bracht dinsdag zijn kapitein mee naar Tubeke zodat die zijn ploegmaats diets kan maken over de nieuwe spelregels. Vadis Odjidja was echter wijfelend: "Er zijn goeie en minder goeie dingen bij."

De spelers zagen er problemen in, maar wisten ook dat er na de speech van scheidsrechtersbaas Bertrand Layec over respect voor de refs niet kon worden uitgehaald. Maar vooral de emotionele uitbarstingen die bestraft zouden worden met geel zagen ze moeilijk in de praktijk gebracht. "Het zijn de regels, we moeten ons schikken", aldus Vadis.

"Er is een statement gemaakt. Maar dit moet dan wel een heel seizoen volgehouden worden. Het is een nieuwe manier van werken, hopelijk kan iedereen er zich aan houden", uitte Vadis zijn twijfel. "Voetbal blijft natuurlijk ook emotie."

Goeie en minder goeie dingen

Een reactie na een discutabele beslissing mag niet meer. Refs krijgen de keuze dat met een berisping of direct geel op te lossen. "Er zijn goeie en ook minder goeie dingen bij", zei Vadis nog. Ook de zaken rond het hands voor offensieve en defensieve spelers was nog niet helemaal duidelijk. "Het maakt het wel wat ingewikkelder ja."

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties